Požari otvorenog prostora


Požari otvorenog prostora

ožu. 5, 2013

Dobrovoljno vatrogasno društvo Trilj dana 03.ožujka prima dojavu požara otvorenog prostora u 14:38 sati od mještanke Čaporica u zaseoku Bašure.Dolaskom na teren vatrogasci gase navedeni požar gdje je opožarena površina bila oko 300 m2,te uočavaju dim na području Gospodarske zone Čaporice(iz “gumare”) gdje je opožarena površina bila 500 m2 uglavnom trave i niskog raslinja,pretežno smreka.Na intervenciji djeluju 2 vatrogasca s jednim malim šumskim vozilom.Požari ugašeni u 15:40.
Naime,pri povratku s navednih intervencija u vatrogasni dom vatrogasci primaju dojavu od djelatnice trovine Ribola,(15:48)nasuprot benzinske crpke u Trilju da gori trava te jedan stari štand.Brzom intervencijom zaustavljeno daljnje širenje požara koji je imao smjer prema trgovini. Požar uspješno pogašen u 16:30.

Dana 04.ožujka 2013.godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Trilj prima dojavu u 14:10 od mještanina Voštana da gori trava te mlada borova šuma na predjelu “Jarkovište”.
Na teren odmah izlazi navalno vozilo Magirus-Deutz s 4 vatrogasca,te u ispomoć dolazi malo šumsko vozilo Tam s 2 vatrogasca.Sveukupna opožarena površina je 8 Ha,od toga 5 Ha mlade borove šume. Požar stavljen pod kontrolu u 16:30,a ugašen u 17:10.Na požarištu dok je trajala intervencija su prisustovali djelatnici PP Sinj,te djelatnik šumarije iz Sinja koji je nadležan za navedeni teren. Također,dok je trajala intervencija vatrogasaca na Voštanima vatrogasci DVD Trilj zaprimaju dojavu(16:48) o požaru otvorenog prostora kraj pansiona Manda u Košutima gdje izlazi navalno vozilo Magirus te požar stavlja pod kontrolu u 17:10
Ovim putem DVD Trilj apelira na sve građane Trilja i okolnih mjesta da kontrolirano vrše paljenje korova na parcelama te da ne “ostavljaju” vatru bez nadzora.

Zapovjednik DVD Trilj

Postavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *