Likovne radionice u Muzeju triljskog kraja


Likovne radionice u Muzeju triljskog kraja

svi. 15, 2013

U Muzeju triljskog kraja u tijeku su likovne radionice povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja.

Muzej triljskog kraja već osmu godinu za redom sudjeluje u akciji HMD-a Sekcije za muzejsku pedagogiju u obilježavanju Međunarodnog dana muzeja. Ovogodišnji program pod nazivom Priča jednog lonca organizirali smo u suradnji s dr.sc. Zrinkom Šimić-Kanaet s Odsjeka za arheologiju, FF Sveučilišta u Zagrebu.

Tematsku okosnicu programa čine keramički nalazi prezentirani u arheološkoj zbirci, pronađeni prilikom sustavnih arheoloških istraživanja rimskog vojnog logora Tilurija. Na primjeru zatvorene stratigrafske jedinice (Jama sj 55), istražene na prostoru vojničkih spavaonica na Gardunu, ukazali smo na važnost sustavnih istraživanja, provedbu terenske i muzejske dokumentacije te radove konzervacije i restauracije pokretnih i nepokretnih nalaza.

Ovim programom bismo kroz oživljavanje zavičajne povijesti i tradicije prezentacijom lončarskog obrta zaokružili jednu muzejsku priču te na zabavan i prvenstveno edukativan način približili posjetitelju ulogu muzeja u očuvanju i prezentiranju baštine.

Dana 16. i 17. svibnja 2013. organiziramo radionice izrade rimskih svjetiljki u kalupima, uz prigodno predavanje i prezentaciju filma o lončarstvu.

 

Muzej triljskog kraja

Don Ante Bućana 3, Trilj

Tel. 021 831 905

E-mail:  muzej.triljskog.kraja@st.t-com.hr

Postavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *