Edukativne radionice u Muzeju triljskog kraja; obilježen Međunarodni dan muzeja 2014.


Edukativne radionice u Muzeju triljskog kraja; obilježen Međunarodni dan muzeja 2014.

svi. 19, 2014

Muzej triljskog kraja dugi niz godina sudjeluje u akcijama Hrvatskog muzejskog društva i Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju, koje se provode u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja. U suradnji s OŠ Trilj i područnim školama održane su edukativne radionice naziva „Vez i ures antike.“ Sudionici su izrađivali antičku odjeću i razne vrste nakita. Radionice je vodila prof. dr. Zrinka Šimić – Kanaet s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Sudjelovalo je sveukupno 97 učenika viših razreda OŠ Trilj i PŠ Košute, te učenici nižih razreda PŠ Vrpolje koji su nas posjetili u sklopu školskog projekta upoznavanja zavičaja. Radovi će biti izloženi od 20. Svibnja do 10. lipnja, te pozivamo sve zainteresirane da nas posjete i pogledaju izložbu. Fotogaleriju možete pogledati na Facebook stranici MTK https://www.facebook.com/MuzejTriljskogKraja

U četvrtak 15. 05. u organizaciji Muzeja triljskog kraja i udruge žena „Triljanke“ Trilj, također u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, prof. Šimić – Kanaet održala je predavanje „Odijevanje u antici“ namijenjeno široj javnosti.

Ovim putem srdačno zahvaljujemo svim sudionicima edukativnih radionica, njihovim nastavnicima i profesorima, te ravnatelju OŠ Trilj Davoru Hrgoviću koji nam je uvelike izišao u susret prilikom organizacije događanja. Zahvaljujemo i prof. Šimić – Kanaet koja nam je i ove godine pomogla u organizaciji i provođenju radionica.

 

Postavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *