Svečana skupština


Svečana skupština

svi. 14, 2012

Svečanom  skupštinom, koja je održana 11.05.2012. u gradskom kinu, DVD Trilj obilježilo je 60 godina vatrogastva na području grada Trilja. Skupštini je nazočilo 300 uzvanika i gostiju koje je na početku svečanosti, pozdravio Ivan Voloder, predsjednik DVD-a Trilj.
Među uzvanicima su bili predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice, Županijske vatrogasne zajednice, predstavnici 36 vatrogasnih društava iz cijele Hrvatske (Slavonije, Međimurja i Dalmacije), DVD-a iz Livna i Tomislavgrada, MUP-a, crkve i
udruga.


Povelju DVD-a Trilj dobili su DVD Sinj, Grad Trilj, Županijska vatrogasna zajednica, Ante Sanader -predsjednik Hrvatske Vatrogasne Zajednice i DVD Hanau iz Njemačke. Osobne nagrade za 40, 20 i 10 godina vatrogastva dobilo je 30-ak članova triljskog DVD-a, a posebnim zahvalnicama nagrađeno je i 13 članova, veterana vatrogastva. O povijesti vatrogastva na području grada Trilja, trenutnom stanju u Društvu kao i planovima za budućnost nazočne je izvijestio Ivan Šušnjara, član Upravnog odbora. U ime Grada Trilja nazočnima se obratio gradonačelnik Ivan Šipić koji je Društvu uručio povelju Grada za 60 godina Humanitarnog rada u vatrogastvu.

Na Skupštini su govorili županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina,dožupan Luka Brčić  te predstavnik DVD-a iz njemačkog grada Hanaua.

Svečanost su uveličale Triljske mažuretkinje, a prigodom domjenka, po vatrogasnoj tradiciji DVD-u Trilj ovu veliku obljetnicu čestitali su predstavnici 30-ak društava.

Jedan komentar

  1. Mladen Klarić /

    Još jedanput koristim priliku zahvaliti se svim gostima,braći vatrogascima,predstavnicima lokalne uprave i samouprave,policije,crkve,županije,sponzorima i svim ljudima koji podržavaju uzorni i humani rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trilj,koji su pripomogli organizirati našu 60.obljetnicu u mirnom i prijateljskom okruženju,puno Vam hvala.
    Zapovjednik DVD Trilj

Postavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *