Aktivni turizam

aktivni_turizamJednom kada dođete Triljski kraj zapljusnut će vas val uzbuđenja, raznolikost prirode ovoga kraja otvara putove do iskonskih poriva.
Smirena dolina kojom teče rijeka Cetina ziba se u naručju okolnih planina, dok se u neposrednoj blizini pružaju izvanredne mogućnosti aktivnog odmora vi poželite potrčati u zagrljaj prirode.

Uzbuđenja koja vam se pružaju na dlanu čine vas nemirnima jer ovdje možete činiti gotovo sve.

Doživjeti nešto posebno izazov je za svakog pustolova, rafting je disciplina koja je izazov za svakoga uvijek iznova. Adrenalin koji vas preplavi u zapjenjenoj rijeci ne napušta vas tek tako.
Čudesni oblici kamena njenog korita kao i njena nepredvidivost učinit će kanjoning rijekom Cetinom nezaboravnim iskustvom, nećete moći odoliti a da ne zastanete i okupate se u bistroj i čistoj rijeci s kojom se družite.
Kajaking ili kanu safari je pravi izbor za one koji žele polako uživati u prirodi i dok vas rijeka lagano vuče naprijed uživate u ljepotama s kojima se rijeka sudara cijelim svojim tokom.
Dok vas kajak vodi nizvodno pokraj vas prolaze planine bogate biljnim i životinjskim svijetom s utrtim stazama, planinarenje je poseban osjećaj povezanosti čovjeka i prirode čijem zovu se teško oduprijeti.
Za upoznati skriveni svijet obrađenih polja, dušu jednoga kraja i njegovih ljudi, malenih izvora, kamena u kršu, pokrajnjih rječica, vinove loze, tradicionalne arhitekture i svega onoga što čini ovaj kraj posebnijim možda je najbolje krenuti u pješačenje, stazama od kojih će vam svaka ispričati posebnu priču.
Možete pritom i uživati u vožnji biciklom laganim putovima ili strmim makadamima, izbor vrste zadovoljstva je na vama. Biciklizam je ovdje neponovljivi užitak.
Prostrana polja i bistra i životom bogata rijeka te brojna okolna uzvišenja i planine čine ovaj prostor jednim od najboljih područja za lov i ribolov.
Jahanje je svakako posebna priča i poglavlje.Uz tristogodišnju tradiciju uzgajanja konja ovaj kraj je razvio i poseban odnos prema njima.Dok galopirate uzbudljivim krajolicima učinit će vam se kao da ste oduvijek tu. Pravi je grijeh doći u Trilj a ne sjesti na konja.

Dajte vašem avanturističkom duhu priliku da se razmaše, Trilj će vas šarmirati bezbroj puta, a jedno je sigurno, poželjet ćete se vratiti.