Gastro ponuda

gastro_ponudaPoseban gastronomski otisak lokalnog čovjeka i njegove kuhinje te njegovo gostoprimstvo u današnje vrijeme sve veće otuđenosti i gubitka doticaja sa stvarnim svijetom čini gastro kulturu ovoga kraja tradicije i protkanosti s prirodom ključnom da nadoknadi izgubljeno, pruži nova iskustva i ispriča neispričane priče.
U Triljskom kraju s poviješću dugom tisućama godina gdje su se sudarale brojne kulture ostavljajući svoje tragove u životima i običajima lokalnog stanovništva, duh starih vremena i kult domaće kuhinje utkani su u bogato i prepoznatljivo gastronomsko blago.

Trilj je dio regije koja se može podičiti izuzetnom kvalitetom i raznolikošću jela, te izuzetnom tradicijskom vrijednošću i središnjem mjestu koje kuhinja ovog kraja zauzima u sustavu vrijednosti lokalnog stanovništva. Blagovati izvorne domaće specijalitete spravljene na stare načine sa domaćim namirnicama kraljevski je doživljaj u punom smislu te riječi.
Kulturu življenja ovog kraja, njegov neiscrpni duh i energiju nabolje ćete doživjeti kroz mnoštvo autohtonih jela. Gastronomija će vam otkriti i žilavi i nepokoreni duh ovih ljudi, brojna su jela ispod peke koja je očuvana još iz ilirskih vremena jer ovdašnji stanovnici nikad nisu prihvatili Rimsku krušnu peć već su kruh i ostalu hranu pekli pod pekom koja kondenzira sve sokove i mirise koji dovode u napast i najokorjelijeg vegetarijanca.

Bogatstva su to koja, servirana na stolovima naših ugostiteljskih objekata, postaju puno više od gastro-užitka – prepoznatljiva i upečatljiva – izvorni dio naše turističke ponude.