KK Cetina

Košarkaški klub Cetina Trilj osnovan je 1991. godine od kada je pod vodstvom bivšeg košarkaša proslavljene generacije splitskih žutih , Martina Guve , započeo prva natjecanja .

Prvih godina klub je sudjelovao u nižim županijskim ligama s mladićima koji su prvi u triljskom kraju zaigrali igru među obručima .
Nakon nekoliko sezona ,uglavnom zbog ratnih i drugih okolnosti klub privremeno prekida s radom, a od 1999. ponovno se  okuplja seniorska ekipa s nastojanjem uspostavljanja  ozbiljnih temelja kluba.  2002. godine na čelo kluba dolazi današnji predsjednik Ivan Šipić –Sokol koji ambicioznim planovima i skromnim sredstvima s mnogo želje i rada  postavlja temelje današnjem KK Cetini .Najprije je u klub na mjesto prvog trenera doveden Joško Boban koji je poveo ekipu Cetine u prvu seniorsku sezonu u B1 ligi jug – treća liga.

 

Nakon prve sezone Boban je preuzeo trenersku palicu prvoligaša Alkara , a njegov posao nastavio je Damir Domazet .Nakon samo dvije sezone u trećeligaškom društvu Cetina se kao prvak domogla druge lige A2-jug. U A2 ligi jug Cetina je uspješno brodila sve do sezone 2009./2010. kada je , zbog u najmanju ruku čudnih rezultata nekolicine utakmica najbližih konkurenata ,ispala u treću ligu .

Prošlu sezonu u trećeligaškom društvu pod vodstvom trenera Denisa Bobete  iskoristili smo kako bismo još kvalitetnijim radom,pristupom i organizacijom sa svim uzrastima kluba stvorili homogenu i potentnu ekipu. U tim nastojanjima vodstvo kluba je svakako uspjelo budući da KK Cetina u službenom ligaškom natjecanju nije upisala niti jedan poraz  te se sa 100 postotnim učinkom  vratili u A2 ligaško društvo, gdje nam je po kvaliteti i mjesto , u sezoni u kojoj ujedno obilježavamo dvadesetu godišnjicu postojanja .

 

Također u klubu se najozbiljnije pristupa i radu s najmlađima u školi košarke , gdje su posljednje dvije ,tri godine naši kadeti i mlađi kadeti  svojim igrama na sebe skrenuli pozornost plsiravši se na završnicu prvenstva hrvatske s mnogo jačim i većim klubovima kao što je Cedevita , Cibona ,Zagreb ,Dubrovnik . Za naše dječake svoj interes pokazuju i najjači klubovi , iz naše pa i susjednih država što je sasvim sigurno potvrda kvalitetnog rada .

Svi ovi rezultati privukli su znatan broj djece u klub te su garancija da će Cetina u nadolazećim godinama imati svoje mjesto na košarkaškoj karti hrvatske kao stabilan drugoligaš ,a s ambicijama i snovima da jednog dana kada se stvore financijske pretpostavke s našom djecom krenemo u  borbu za prvoligaško društvo .

Informacije o klubu:

Osnovan: 1991.

Adresa: Poljičke republike 15

Predsjednik: Ivan Šipić

Trener: Roko Caktaš

Najveći uspjesi:

Seniori:

– Dva puta osvajač  B-1 lige(sezona 2003/04, sezona 2010/11)

– Osvojen kup splitsko-dalmatinske županije(sezona 2010/11)

– 4. mjesto u A-2 ligi (sezona 2004/05)

Mlađe kategorije:

-Generacija 1996. godište ušla među top 10 ekipa svog uzrasta u RH(sa Zadrom, Cedevitom,Cibonom,Splitom…) sezone 2009/10.

-Generacija 1999.godište prvaci županije 2010/2011 sezone.

-Generacija 2000.godište 3. mjesto u županiji.

 

U klubu trenutno trenira 50-60 djece u kategorijama :

Dječaci(2001.godište i mlađi)

Mlađi kadeti(1999.godište i mlađi)

Kadeti(1997. godište i mlađi)