#OstanimoOdgovorni

Digitalna Noć muzeja u Muzeju triljskog kraja

27.01.2021.
Digitalna Noć muzeja u Muzeju triljskog kraja

Bliži se petak, 29. siječnja, a time i Noć muzeja koja će se ove godine održati u digitalnom obliku.

Šesnaestu godinu za redom Hrvatsko muzejsko društvo organizira navedenu manifestaciju u koju se i ove godine uključio velik broj muzeja i drugih baštinskih ustanova.

Noć muzeja će se, zbog epidemiološke situacije uslijed pandemije Covid-19, ove godine uglavnom pratiti iz udobnosti vlastitog doma. Stoga je Muzej triljskog kraja za svoju postojeću i novu publiku pripremio sljedeće online sadržaje:

18 - 18:45 sati – Prezentacija – Rezultati novih arheoloških istraživanja rimske ceste na predjelu Samoleč koja su u sklopu projekta Rimske cestovne komunikacije Srednje Dalmacije provedena u ožujku 2020. godine.

Prezentaciju će zajedno održati voditelj istraživanja dipl. arh. Ivica Pleština i Lino Ursić iz Odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, koji je jedan od začetnika ovog projekta pokrenutog od strane Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Rimska cesta na Samoleču u Vojniću kod Trilja, sastavni je dio antičke cestovne mreže koja je grad Salonu povezivala s unutrašnjošću rimske provincije Dalmacije.

Prezentacija će se održati putem Facebook Live opcije s početkom u 18 sati, a može se pratiti putem poveznice na Facebook Live (uživo)

19 - 20 sati – Virtualna šetnja muzejskim postavom na web stranici Muzeja triljskog kraja i istraživanje rimskog legijskog logora Tilurij s mobilnom aplikacijom 3D-3Lj (besplatno preuzimanje u Google Play-u i App Store-u).

VR šetnja

Mobilna aplikacija 3D-3LJ za Android

Mobilna aplikacija 3D-3LJ za iPhone

Ukoliko se u Noći muzeja dio publike ipak odluči za fizičko razgledavanje muzeja, individualni posjeti su mogući od 18 do 20 sati uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.