#OstanimoOdgovorni

Triljski bajkeri opet doniraju: Novi ultrazvučni aparat Klinici za dječje bolesti KBC Split

09.01.2020.
Triljski bajkeri opet doniraju: Novi ultrazvučni aparat Klinici za dječje bolesti KBC Split

Moto klub ‘Noćni jahači’ iz Trilja donirali su jučer prijenosni ultrazvučni aparat s pripadajućom opremom Klinici za dječje bolesti KBC Split.

Donirani ultrazvučni aparat Philips Lumify je prvi prijenosni ultrazvuk na tržištu koji s mobilnom aplikacijom omogućava rad na telefonu ili tabletu, a namijenjen je specifičnim pregledima ultrazvukom kao što su: pregled unutarnjih organa, površinski pregled, protok krvi, FAST, ECHO, zglobovi i osnovna ginekologija. Za istaknuti je da je navedeni uređaj jako koristan u suvremenoj dijagnostici bolesti djece kako zbog dostupnosti nepokretnoj djeci ili djeci u teškom stanju tako i zbog neštetnosti, odnosno izbjegavanja snimanja ionizirajućim zračenjem.

Vrijednost ultrazvučnog aparata je 52.500 kn koje su uz MK ‘Noćni jahači’ zajedno osigurali gradovi Trilj i Sinj, općine Otok, Hrvace i Dicmo, Vodovod i odvodnja Cetinske krajine, Čistoća Cetinske krajine te Crveni križ grada Sinja.

Uređaj su predali jučer predstojniku klinike prof.dr.sc. Veselinu Škrabiću te doktorici Marijani Rogulj članovi Moto kluba iz Trilja u pratnji zamjenika gradonačelnika grada Trilja, g. Ivana Bugarina.

Donatorima se pozdravnim riječima obratila dr. Marijana Rogulj, a potom uz riječi zahvale i ravnatelj, prof.dr.sc. Julije Meštrović te predstojnik klinike, prof.dr.sc. Veselin Škrabić. Zamjenik gradonačelnika grada Trilja, Ivan Bugarin je u ime svih sponzora zahvalio bajkerima, nositeljima akcije kao i Crvenom križu grada Sinja na potpori prikupljanja sredstava preko izdvojenog računa, a Tonći Odrljin, predsjednik MK ‘Noćnih jahači’ je skromno rekao da su oni samo bajkeri dobrog srca koji će i dalje nastaviti s humanitarnim radom i pomaganjem najpotrebnijima.

Inače, MK ‘Noćni jahači’ već 17 godina kroz organizaciju humanitarnih moto susreta doniraju potrebitima, a Klinici za dječje bolesti KBC-a Split su već donirali 2003. godine.

Preuzeto s ferata.hr

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.