#OstanimoOdgovorni

Održana koordinacija gradonačelnika i načelnika Cetinske krajine s ministrom Pavićem

12.03.2020.
Održana koordinacija gradonačelnika i načelnika Cetinske krajine s ministrom Pavićem

U triljskoj Gradskoj vijećnici danas je održana koordinacija gradonačelnika i načelnika gradova i općina s područja cetinskog kraja na kojoj se razgovaralo o mjerama za revitalizaciju i primjenjivi integralni pristup područjima ulaganja u ruralna područja.

Koordinaciji su nazočili gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić, načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak, v.d. pročelnica Upravnoga odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja Jelena Kekez Poljak, ravnatelj JU RERA SD Jozo Sarač, ravnateljica Dječjeg vrtića Trilj Ankica Lukić. Sastanku je nazočio i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić sa suradnicima.

Ministar Pavić istaknuo je kako je jučer bio u Imotskom, gdje se krenulo u razradu intervencijskog plana za ulaganje 150 milijuna kuna, a danas je ovdje kako bi vidjeli mogućnost sličnog intervencijskog plana za cetinski kraj.

'Premijer Plenković kroz intervencije i borbu za hrvatske interese u Bruxellesu, za višegodišnji financijski proračun, osigurao je kroz članak 64. preko 300 milijuna eura za regije koje zaostaju u razvoju u Republici Hrvatskoj. Upravo dio tih sredstava želimo usmjeriti i Dalmatinsku zagoru. Danas smo na operativnom sastanku s gradonačelnicima i načelnicima s područja cetinskog kraja da vidimo postoji li interes i mogućnost da se 20 milijuna eura, odnosno 150 milijuna kuna investira i u razvojne projekte Cetinske krajine’, kazao je ministar Pavić.

Triljski gradonačelnik je istaknuo kako već više od godinu dana traju razgovori i inicijativa gradonačelnika i načelnika da se iznađu sredstva ne bi li došli do značajnijeg financiranja po projektima, posebno iz EU fondova.

‘Cijeli cetinski kraj ima projekata, po pitanju mnogočega – revitalizacije prostora, demografskih projekata, infrastrukture, poboljšanje uvjeta cestovne infrastrukture. Dalmatinska zagora vapi za investicijama, a kada dođu investicije stvaraju se bolji uvjeti za nova radna mjesta. Cilj ove Vlade i nas na lokalnoj razini je da se stvore uvjeti za poboljšanje demografije, a to će najprije ići kroz projekte’, naglasio je gradonačelnik Trilja.

Također je kazao kako se nada da će se gradonačelnici i načelnici cetinskog kraja uskoro sastati i s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i razgovarati s njim o ulaganjima u prometnu infrastrukturu na području cijelog cetinskog kraja. Nadovezao se i ministar Pavić koji je kazao kako će predložiti da se u idućoj financijskoj perspektivi poseban naglasak da na Dalmatinsku zagoru, da se izradi teritorijalna strategija koja će uključiti Dalmatinsku zagoru i da se za to osiguraju europska sredstva.

Preuzeto s ferata.hr

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.