#OstanimoOdgovorni

Održana sjednica stožera civilne zaštite Grada Trilja

13.03.2020.
Održana sjednica stožera civilne zaštite Grada Trilja

Danas s početkom u 12:00 sati održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Trilja na temu priprema za požarnu sezonu. Nakon uvodnog izlaganja Načelnika stožera civilne zaštite Ivana Bugarina i zapovjednika DVD-a Trilj Mladena Klarića usvojene su sve četiri točke dnevnog reda vezane za Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2020. godini.

Zaključeno je da DVD Trilj spreman čeka požarnu sezonu, a Grad Trilj se obvezuje sufinancirati pojačane mjere zaštite od požara ponajprije kroz zapošljavanje 10 sezonskih vatrogasaca za što će izdvojiti 160.000 kn.

Zadnja točka dnevnog reda odnosila se na poduzimanje preventivnih mjera po pitanju epidemije koronavirusa. Iz stožera civilne zaštite Grada Trilja poručuju građanima da nema razloga za paniku jer za sada na području Splitsko-dalmatinske županije nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze, ali isto tako apelira se na odgovorno ponašanje svakog pojedinca. Posebno se ističe potreba kontinuiranog praćenja preporuka i uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Ravnateljstva civilne zaštite.

Navedene preporuke nalaze se na sljedećem linku:

hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.