#OstanimoOdgovorni

Gradu Trilju ukupno 750.000 kn iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

05.05.2020.
Gradu Trilju ukupno 750.000 kn iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gradu Trilju je dodijeljeno 750.000 kn preko Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške brdsko-planinskim područjima.

Iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Grad Trilj dobio je 300 tisuća kuna za obnovu za projekt rekonstrukcije i uređenja Gradskog parka Trilj.

U prvoj fazi uređen je nogostup i parkirališna mjesta uz županijsku cestu do parka, a u drugoj fazi uređivat će se sam park što je projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna. Najprije slijedi uređenje i izmicanje fontane što predstavlja najzahtjevniji dio uređenja parka i za što će biti utrošena sredstva dobivena od Ministarstva dok će nastavak uređenja uslijediti po osiguranju sredstava. Cjelokupan projekt uređenja Gradskog parka Trilj bit će predmet javnog savjetovanja.

Iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima Gradu Trilju dodijeljeno je 450 tisuća kuna za rekonstrukciju unutarnjeg prostora Doma kulture.

Projekt uređenja Doma kulture također je podijeljen u dvije faze. U prvoj fazi za koju je postupak jednostavne nabave proveden uredit će se fasada i krovište uz zamjenu vrata i prozora u što će biti uloženo oko pola milijuna kuna. U drugoj fazi koja je bila predmet natječajne prijave Ministarstvu i za koju se navedena sredstva i dodijeljena uslijedit će početna faza unutarnjeg uređenja.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.