#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnik Trilja domaćin partnerima u projektu ‘Poslovno-uslužni centar 3LJ’

10.06.2020.
Gradonačelnik Trilja domaćin partnerima u projektu ‘Poslovno-uslužni centar 3LJ’

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić sa suradnicima danas je u Poslovnoj zoni Čaporice bio domaćin partnerima Grada Trilja u realizaciji projekta 'Poslovno-uslužnog centra 3LJ'.

Nositelj projekta su Grad Trilj i ustanova CEKOM – Centar kompetencija 3LJ, a partneri Institut Ruđer Bošković Zagreb, Institut za jadranske kulture Split, Agronomski i Veterinarski fakultet Zagreb, Kemijsko-tehnološki fakultet Split, Pharmagal – ljekarne Splitsko-dalmatinske županije, RERA – Razvojna agencija Splitsko-dalmatinske županije i ‘Puđa’ d.o.o.

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić kazao je kako je riječ o projektu vrijednom više od 62 milijuna kuna. Sredstva su osigurana iz EU fondova, a uglavnom su namijenjena za inovacije na području zdravlja i prehrane. Grad Trilj i partneri su pred potpisivanjem ugovora, zahvaljujući kojem će se dobiti sredstva namijenjena razvoju poduzetništva i inovacija. Sredstva će pojedinačno dobiti svi partneri u projektu. Želja je učiniti zajednički napor da se osiguraju ne samo infrastruktura, već i gospodarski preduvjeti za razvitak ne samo triljskog kraja, već i šire. Riječi hvale idu i struci, a to su naši partneri, na trudu i ruci suradnje.

Cilj projekta je napraviti poveznicu između visokoškolskih ustanova, instituta i gospodarstva s jedne strane te OPG-ova, malih i srednjih poduzetnika s druge strane.

Gradonačelnik je rekao kako je namjera ‘prstenastim odnosom’, od lokalne zajednice, Županije, Vlade, ministarstava, znanstvenih instutucija, gospodarstvenika i OPG-ova doći do krajnjih korisnika, najavljujući kako će se realizacijom ovoga projekta stvoriti preduvjeti i za otvaranje novih radnih mjesta.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.