#OstanimoOdgovorni

U Trilju obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

17.11.2020.
U Trilju obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Danas je, 15. godinu zaredom, u Trilju obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Paljenje svijeća u znak sjećanja održano je na nekoliko lokacija. U poslijepodnevnim satima na triljskom mostu svijeće su palili vatrogasci DVD Trilj, ispred biste hrvatskog viteza Igora Lipotića – Igija svijeće su upalili triljski sportaši, a na obali rijeke Cetine članovi Udruge osoba s invaliditetom Trilj. U krugu svojih škola i vrtića Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prigodno su obilježili učenici OŠ ‘Trilj’ i OŠ ‘Stjepana Radića’ Tijarica te polaznici dječjih vrtića ‘Trilj’ i ‘Košute’.

U Trilju obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Nakon toga program je nastavljen ispred spomenika svetoga Mihovila, koji je podignutog svim braniteljima, gdje je položeno cvijeće i zapaljene svijeće za poginule i sve žrtve Domovinskog rata. Cvijeće i svijeće položili su gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, dogradonačelnik Ivan Bugarin, predsjednica triljskog Gradskog vijeća Ivana Živaljić, predstavnici braniteljskih udruga, Triljske mažoretkinje i drugi građani. Molitvu odrješenja predvodio je triljski župnik don Stipe Ljubas.

U Trilju obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

‘Ništa i nikakvi uvjeti ne smiju nas spriječiti da se sjetimo Vukovara, hrvatskih branitelja i svih onih koji su utkali svoje živote za ovo što mi danas živimo. Godinama se Dan sjećanja obilježava na dostojanstven način, tako i ove godine u ovim posebnim uvjetima. Pozivamo i naše sugrađane da u tišini, dostojanstveno i u molitvi sjetimo svih onih koji su svoje živote utkali za našu budućnost, za dobro Lijepe naše’, kazao je gradonačelnik Ivan Šipić.

Dodajmo kako Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježava i Muzej triljskog kraja gdje je postavljena izložba fotografija ‘Vukovar-Bogdanovci 1991. kroz fotoobjektiv’.

Izložba će biti otvorena do 27. studenog.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.