#OstanimoOdgovorni

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za reciklažno dvorište

15.12.2020.
Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za reciklažno dvorište

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić dobio je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na potpis ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Trilju.

Ukupna vrijednost projekta određena je u iznosu 3 milijuna 435 tisuća kuna, a ukupni prihvatljivi troškovi iznose 3 milijuna 407 tisuća kuna.

Ovim ugovorom Gradu Trilju dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 2 milijuna 896 tisuća kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka, te predstavlja 85 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Dodajmo kako će se reciklažno dvorište Trilj, s 30 kontejnera za odvojeno odlaganje otpada, graditi na prostoru Gospodarske zone Čaporice, uz Pročistač otpadnih voda, na parceli u vlasništvu Grada Trilja površine oko 3,5 tisuće metara kvadratnih, koja je u potpunosti komunalno opremljena.

Nakon što se odradi postupak javne nabave, početkom iduće godine u planu je krenuti s radovima izgradnje, a očekuje se kako će od ljeta iduće godine reciklažno dvorište biti u funkciji.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.