#OstanimoOdgovorni

Za Petrinju i Glinu 100 tisuća kuna, pomoć u organizaciji smještaja...

30.12.2020.

Gradonačelnik Ivan Šipić jutros je, gostujući u programu Hit radija, kazao kako je donio odluku da se s proračunske stavke Gradonačelnik u Proračunu Grada Trilja za 2020. godinu, za dva najugroženija grada Petrinju i Glinu izdvoji po 50 tisuća kuna.

Osim toga, gradonačelnik je kazao kako je Grad Trilj ponudio i pomoć u organizaciji smještaja.

‘Preko naših državnih službi ponudili smo naše turističke kapacitete za smještaj obitelji koje nemaju riješen smještaj, u prvom redu hotel Sveti Mihovil koji može primiti više od 50 ljudi, ali i naš motel Dalmacija i druge privatne smještaje. Troškove njihovog zbrinjavanja u cijelosti će pokriti Grad Trilj’, kazao je Šipić.

Triljani su stanovnicima potresom pogođenog područja ponudili i pomoć u prijevozu i mehanizaciji, koja će se realizirati u dogovoru sa službama na terenu.

U ispostavi GD CK Sinj u Trilju, kod prostorija Gradske uprave, jutros je počela i akcija prikupljanja potrepština. Pomoć će se prikupljati svakim radnim danom od 7,30 do 18 sati.

‘Kao i cijela Hrvatska, tužni smo i uznemireni i svi dijelimo želju da se pomogne ugroženom stanovništvu, pogotovo Petrinje i Gline. Danas je počela akcija prikupljanja potrepština, nekvarljive hrane, vode, odjeće, higijenskih i dječjih potrepština. Pozivam sve svoje sugrađane da se dostojanstveno uključimo u akciju i pomognemo. Naš narod je puno puta pokazao da smo najjači kada nam je najteže. Neka tako bude i sada’, kazao je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, koji je izrazio i sućut obiteljima koje su izgubile svoje najmilije.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.