#OstanimoOdgovorni

Kamion s pomoći iz Trilja upućen u Banovinu, akcija se nastavlja

31.12.2020.
Kamion s pomoći iz Trilja upućen u Banovinu, akcija se nastavlja Photo by Saša Tadinac

Građani Trilja i okolnih naselja po tko zna koji put pokazali su senzibilitet za tuđu nevolju i spremnost za pomoći onim koji su potrebiti. Jučer, s prvim ranim jutarnjim satima, u prostorijama Crvenog križa u Trilju počelo je prikupljanje humanitarne pomoći za unesrećene u potresu na području Banovine.

Zbog velikog odaziva građana, prikupljena pomoć u kratkom roku napunila je prostorije Crvenog križa, tako da su za ovu akciju ustupljene i prostorije gradskog kina. Pomoć se prikupljala do 18 sati kada je obavljen utovar u kamion, nakon čega je isti krenuo na putovanje prema gradu Petrinji.

Dodajmo kako se danas i sutra od 10 do 18 sati pomoć prikuplja i u triljskom naselju Ugljane, u prostorijama osnovne škole. Prijevoz pomoći u Petrinju je osiguran, a prema planiranom, u potresom razrušeno područje trebao bi krenuti u subotu ujutro.

Preuzeto s ferata.hr

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.