#OstanimoOdgovorni

Grad Trilj nastavlja s demografskim mjerama i u 2021.godini

05.01.2021.
Grad Trilj nastavlja s demografskim mjerama i u 2021.godini

Prije nekoliko godina Grad Trilj u sklopu demografskih mjera pokrenuo je Program unapređenja stanovanja kojem je cilj potaknuti mlade obitelji na rješavanje stambenog pitanja zbog povećanja broja stanovništva na prostoru grada Trilja.

Ovom mjerom, Grad Trilj je s bespovratnim sredstvima u iznosu od 25 tisuća kuna sufinancirao kupnju građevinskog zemljišta za izgradnju kuća za stanovanje ili pak građevinskog zemljišta. Gradonačelnik Ivan Šipić ističe kako su ranije imali mjeru sufinanciranja građevinskih dozvola te kako je interes građana porastao nakon što su počeli sufinancirati izgradnju kuća.

Mjera se pokazala iznimno dobrom. U dvije godine predano je 25 zahtjeva za bespovratnim sredstvima, a samo na toj osnovi isplaćeno je 625 tisuća kuna našim mladim obiteljima.

U želji da se dodatno pomogne mladim Triljanima i njihovim obiteljima Grad Trilj uveo je novu mjeru te će od ove godine s 20 tisuća kuna sufinancirati i priključke za vodu i struju.

To znači da mlada obitelj, odnosno mladi ljudi do 45. godine života, koji žele ostati u Trilju ili se doseliti u Trilj, a imaju dokumente o građenju mogu zatražiti i ovu novu mjeru. Znači, svaka mlada obitelj koja kreće u gradnju vlastitog stambenog prosta u Trilju može dobiti i 45 tisuća kuna poticaja.

Paralelno s ovom mjerom Trilj je povećao i naknade za novorođenčad. Gradonačelnik dodaje kako se prava demografija ne događa samo s ovim mjerama. Mladim ljudima treba osigurati radna mjesta i sigurnost kroz cjelovit pristup i uključivanje svih struktura društva i institucija. Prava sigurnost i prava demografija se događaju tamo gdje ima sigurnih radnih mjesta. Stoga nam treba cjelovitiji pristup za oživljavanje Zagore, pogotovo na ovim područjima koji su pretrpjeli velike odlaske mladih.

Neka naš čovjek živi i radi u Trilju, samo da ne ide vani, poručio je gradonačelnik.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.