#OstanimoOdgovorni

Triljani grade montažnu kuću za obitelj iz Majskih Poljana

06.01.2021.
Triljani grade montažnu kuću za obitelj iz Majskih Poljana Foto: Saša Tadinac

Nakon što je Sisačko-moslavačku županiju pogodio razorni potres koji je urušio brojne obiteljske kuće i stanove, brojni građani odlučili su pomoći stanovnicima na tom području.

Među prvima ‘na noge’ su se digli i Triljani. Brojni građani donirali su potrepštine za mještane potresom pogođenih područja, a na konkretnu pomoć odlučili su se i triljski poduzetnici. Nekoliko njih na Staru godinu posjetilo je Glinu, točnije selo Majske Poljane, s namjerom da pomognu jednoj obitelji iz toga mjesta koja je ostala bez kuće.

‘Ideja se rodila već prvoga dana, odmah nakon što se dogodila ova katastrofa. Željeli smo izgraditi jednu montažnu kućicu i u potpunosti je opremiti te je dostaviti jednoj obitelji. Uoči Nove godine otišli smo u Glinu, u Majske Poljane gdje smo pronašli jednu obitelj kojoj se urušila cijela kuća. Pala je odluka da pomognemo upravo njima. Riječ je o obitelji s jednim djetetom koja je 1991. godine izbjegla iz Bosne i Hercegovine i ovo je drugi put da ostaju bez svoje kuće. Nismo imali vremena tražiti dalje, ali mislim da nismo falili, jer su oni trebali tu kućicu i prije nego je njihova srušena u potresu’, kazao nam je Dražan Krolo, jedan od inicijatora ove akcije.

S izradom projekta počelo se odmah nakon povratka iz Gline, a u akciju izrade i opremanja montažne kuće površine 60 metara kvadratnih uključili su se brojni Triljani i njihovi prijatelji.

‘Odmah smo počeli okupljati prijatelje, donatore, ljude dobre volje i već u ponedjeljak, nakon što su se otvorile trgovine s materijalom, krenuli smo s izradom. Danas smo u trećoj fazi radova, zatvaramo kućicu iznutra, postavljamo knauf, a sutra počinjemo bojati unutarnje zidove. Gore će montaža kuće trajati jedan do dva dana, a kada je montiramo u njoj će biti sve što jedna kuća treba imati, od namještaja, posuđa i kućnog tekstila do čačkalice’, kazao nam je Krolo, posebno zahvaljujući ljudima dobrog srca, građanima Trilja koji su se uključili u akciju.

Preuzeto s ferata.hr

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.