#OstanimoOdgovorni

Počeli građevinski radovi na projektu Aglomeracija Trilj

20.01.2021.
Počeli građevinski radovi na projektu Aglomeracija Trilj Facebook Selo Košute

Počeli su građevinski radovi na vodoopskrbnom sustavu i sustavu odvodnje aglomeracije Trilj, koji uključuje izgradnju kanalizacijske mreže za pet triljskih naselja – Trilj, Košute, Vedrine, Jabuka i Grab. Radovi su počeli jučer, 19. siječnja te je riječ o vrlo važnom i velikom projektu, koji je najavljivan godinama.

‘Prije dvije godine u Trilju smo potpisali ugovor o izgradnji projekta Aglomeracija Trilj. Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su ministar Tomislav Ćorić i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Cijeli posao pripreme projekta odradila je tvrtka Vodovod i odvodnja Cetinske krajine. Ovo je za Trilj jedan od najvažnijih i najkapitalnijih projektata, za koji su sredstva većim dijelom osigurana iz EU fondova’, kazao je gradonačelnik Ivan Šipić.

Ukupna vrijednost radova na vodoopskrbnom sustavu i sustavu odvodnje aglomeracije Trilj je 94 milijuna i 925 tisuća kuna s PDV-om, a izvođač radova je Zajednica ponuditelja Kavelj d.o.o., Inero d.o.o i Goran i Zoran d.o.o..

Završetak radova izgradnje očekuje se u drugoj polovici 2022. godine.

Direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine Milan Smoljo kazao nam je kako će izgradnjom kanalizacijskog sustava biti obuhvaćeno oko 880 domaćinstava u svih pet naselja. Osim toga za dio domaćinstava, gdje bude potrebno, izvršit će se i zamjena vodovodnih cijevi kako bi se poboljšala vodoopskrba, a dio potrošača koji nisu priključeni na vodovodnu mrežu dobit će mogućnost priključka na vodovod.

‘Uspjeh projekta ocjenjuje se prema više parametara, a jedan od njih je broj priključenih domaćinstava na kanalizacijski sustav. Nakon završetka radova na kanalizaciju će se moći priključiti oko 880 domaćinstava. Naš cilj je priključak minimalno 80 posto domaćinstava, a naravno da ćemo voditi računa da se sva domaćinstva priključe’, kazao je Smoljo.

Dodajmo kako će dio troškova priključka na kanalizacijski sustav snositi i sami građani i to u dijelu izvođenja radova od stambenog objekta do šahta za kanalizaciju koji će biti postavljen na rubu svake parcele.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.