#OstanimoOdgovorni

Grad Trilj donirao dva opremljena kontejnera za obitelji u Banovini

20.02.2021.
Grad Trilj donirao dva opremljena kontejnera za obitelji u Banovini

Sedmeročlana obitelj Cvitić iz Gline i uskoro peteročlana obitelj Martić iz Petrinje sinoć su prvi puta spavali u svojem novom, toplom i sigurnom domu, zahvaljujući Gradu Trilju koji je jučer donirao potresom pogođenoj Banovini dva nova, potpuno opremljena stambena kontejnera.

Nedugo nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu, gradonačelnik je najavio pomoć Grada Trilja u obliku donacije stambenih jedinica za one kojima je to najpotrebnije. Svoju je riječ održao te je tijekom jučerašnjeg dana, u gradove Glinu i Petrinju dostavio dva nova, potpuno opremljena stambena kontejnera u ime Grada Trilja.

Vrijednost donacije iznosi 150 tisuća kuna. Stambeni kontejneri u potpunosti su opremljeni za stanovanje. U jednoj prostoriji su čajna kuhinja, prostor za blagovanje, prostor za spavanje s krevetima na kat te izdvojeni drugi prostor u kojem se nalazi sanitarni čvor. Prvi stambeni kontejner doniran je četveročlanoj obitelji Martić iz Petrinje, koja uskoro očekuje i svojeg petog člana, a drugi stambeni kontejner doniran je sedmeročlanoj obitelji Cvitić iz Gline. Obje obitelji imale su značajna oštećenja na svojim domovima, koji nisu sigurni za život te im je potrebna rekonstrukcija iz temelja.

Gospodin Tihomir Martić iz Petrinje od srca se zahvalio građanima grada na Cetini – grada Trilja te gradonačelniku. Naglasio je da mu donirani stambeni kontejner neizmjerno puno znači, pogotovo zbog toga jer je njegova supruga Ana trudna, a prinova dolazi kroz nekoliko dana.

‘Stambeni kontejner od osamnaest četvorih metara prostora pružit će mojoj obitelji zadovoljavajuće uvjete života. Ja i supruga očekujemo treće dijete i to je velika radost unatoč svemu što nas je zadesilo. Presretan sam što će moja supruga i naših troje djece, zahvaljujući Gradu Trilju, boraviti u sigurnom i toplom domu. Od srca zahvaljujem gradonačelniku Ivanu Šipiću i svim žiteljima Trilja na njihovoj donaciji i pomoći’, kazao je za Hit radio Tomislav Martić iz Petrinje.

I obitelj Cvitić iz Gline presretna je što njihovo petero djece sada ima sigurno mjesto za život i igru, sigurno mjesto koje s ponosom mogu zvati novi privremeni dom.

‘Presretan sam što smo ovom donacijom, mi Triljani svi zajedno, omogućili barem malo ljepši život ovim dvjema prekrasnim obiteljima iz Banovine. Posebno me veseli činjenica da smo pomogli obiteljima s djecom, obiteljima koje su unatoč mogućnostima odlaska i života negdje drugdje ipak odlučile ostati u svom kraju. Triljani su već odmah nakon potresa pokazali svoje veliko srce i na razne načine su pomogli potresom stradalom području i ovo je zapravo samo nastavak dobrih djela svih nas iz Trilja. Dobro je činiti dobro, hvala Triljani’, poručio je gradonačelnik.

Kao što je gradonačelnik i najavio, sredstva za kupnju i opremanje kontejnera osigurana su iz Proračuna Grada Trilja za 2021. godinu, s proračunske stavke Gradnačelnik.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.