#OstanimoOdgovorni

Gradski park u Trilju uskoro u ‘novom ruhu’

18.03.2021.
Gradski park u Trilju uskoro u ‘novom ruhu’

Grad Trilj raspisao je natječaj za uređenje Gradskog parka u Trilju, a procijenjena vrijednost radova iznosi 1 milijun kuna s PDV-om.

Podsjećamo, putem natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Grad Trilj osigurao je 300 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije, a spomenik Cetini, koji se sastoji od skulpture ‘Djevojka s vrčem’, autora akademskog kipara Vanje Radauša iz 1958. godine, kao i ostali dijelovi fontane, odnosno kameni zid sa šest životinjskih glava, su restaurirani.

Prilikom izrade projekta, Grad Trilj je usvojio prijedloge građanske inicijative STOP betonizaciji Gradskog parka te je odustao od izgradnje betonskog nogometnog igrališta i proširenja betonske bine te je izmijenjena lokacija planiranih sanitarnih čvorova.

‘U okviru uređenja Gradskog parka bit će uređene šetnice i dječje igralište te prilaz za invalide prema Cetini, postavit će se javna rasvjeta i zasaditi nova stabla. Sve to dat će potpuno novi izgled ‘duši’ Trilja. Trilj zaslužuje imati uređeni javni prostor za sve generacije’, kazao je gradonačelnik Ivan Šipić.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.