#OstanimoOdgovorni

Prigodno obilježena 42. obljetnica rada Dječjeg vrtića ‘Trilj’

22.03.2021.
Prigodno obilježena 42. obljetnica rada Dječjeg vrtića ‘Trilj’

Uobičajeno prigodom početka proljeća u Dječjem vrtiću Trilj upriliči se svečanost obilježavanja godišnjice osnutka ove odgojne ustanove. Zbog poznate situacije s koronavirusom, ove godine na poseban način obilježene su velike 42 godine rada vrtića.

Podsjetimo, djelatnost vrtića ‘Trilj’ kao predškolske organizacije započelo je 15. veljače 1979. kao područni vrtić centralnog vrtića Sinj. Smješten u prizemlju stambene zgrade u Trilju, odgojno-obrazovni rad započeo je s 26 polaznika i dva zaposlenika. Tijekom narednih godina broj polaznika i zaposlenika se povećavao. Grad Trilj na sjednici Gradskog vijeća 17. listopada 1998. donosi odluku o osnivanju i tako postaje osnivač i vlasnik dječjeg vrtića pod nazivom ‘Trilj’.

Gostujući u programu Hit radija, ravnateljica vrtića koja je u ovoj ustanovi od samog osnutka Ankica Lukić kazala je kako se ta svečanost uz sve mjere održava danas. Naglasila je kako uvijek uče djecu kako darivati i biti dobri prema drugima.

‘Uz sve ostale svečane aktivnosti djeca su vrtiću poklonila po jedan cvijet kojega zasadimo u naše dvorište, neposredno uz vrtić. Tako učimo djecu o važnosti poklanjanja i kako je lijepo vidjeti uređen okoliš gdje boravimo. Uistinu, to je jedna predivna slika u kojoj smo svi zadovoljni a posebno naša djeca’, kazala je Lukić.

Kao i svake godine, tako i ove vrtić je posjetio gradonačelnik Ivan Šipić koji je odgojiteljicama i djeci uručio prigodne poklone, a na isti naši djeca su uzvratila gradonačelniku.

Lukić je naglasila kako je ovo posljednja godina da se ovakve svečanosti održavaju u ovim prostorima, jer se uskoro sele u nove suvremene i funkcionalne prostore.

‘Nadam se kako će se novi vrtić u prostoru bivše Cetinke otvoriti u travnju mjesecu. Tehnički pregled je napravljen i još se ima odraditi nekoliko aktivnosti manjeg karaktera za potpuno dobivanje svih dozvola. U novu zgradu primit ćemo ukupno 65 djece u cjelodnevni boravak, s tim da ćemo imati dvije jasličke grupe. Ukupno uz sadašnjih 170 djece uskoro ćemo imati oko 230 djece vrtićke i jasličke dobi. Što reći nego da sam kao i svi u vrtiću, sve Triljanke i Triljani presretna tom činjenicom’, kazala je Ankica Lukić.

Osim što će omogućiti upis većeg broja djece s područja Grada Trilja u predškolsku ustanovu, otvaranje nove zgrade vrtića doprinijet će i otvaranju novih radnih mjesta.

‘Mi ćemo, sukladno pedagoškim standardima, u novom vrtiću zaposliti još 16 djelatnika i to osam odgojitelja, logoped, pedagog, medicinske sestre, kuharice i spremačice’, kazala nam je ravnateljica Lukić.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.