#OstanimoOdgovorni

Od ekologije do arheologije – što sve krije podmorje?

23.03.2021.
Od ekologije do arheologije – što sve krije podmorje?

Pozivamo Vas na prezentaciju ronilačke opreme i predavanje koje će povodom Svjetskog dana voda održati članovi Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum iz Splita. Predavanje naziva „Od ekologije do arheologije – što sve krije podmorje?“ će se održati 25. ožujka 2021. g. s početkom u 17.00 sati, a obuhvatit će proces obuke ronioca, prezentaciju ronilačke opreme, ekologiju, malakologiju, podvodnu arheologiju te istraživanja u moru i rijekama koja su rezultirala fascinantnim otkrićima.

UPA Rostrum osnovana je 2016. godine s idejom podizanja ekološke svijesti, edukacije novih te licenciranih ronioca, očuvanju flore i faune, zaštite i očuvanja kulturno-arheološke baštine, te općenito približavanja podvodnog svijeta široj zajednici. Udruga je provela brojne akcije čišćenja hrvatskog podmorja i kao suorganizator sudjelovala u mnogim drugim ekološkim akcijama. Članovi udruge rado prenose svoje znanje i širu javnost educiraju o hrvatskom podmorju te podvodnim aktivnostima općenito.

Predavanje će se održati na otvorenom u lapidariju Muzeja triljskog kraja uz poštivanje propisanog fizičkog razmaka i svih preporučenih epidemioloških mjera (dezinfekcija ruku, zaštitne maske i drugo). Posjetitelje koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu ili druge simptome infekcije koronavirusom molimo da ostanu kod kuće.

Veselimo se Vašem dolasku.

Preuzeto s muzejtriljskogkraja.hr

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.