#OstanimoOdgovorni

Sve je spremno za četvrto izdanje Thrill Blues Festivala

30.06.2021.
Sve je spremno za četvrto izdanje Thrill Blues Festivala

Pandemija koronavirusa prošle godine bila je razlog odgode gotovo svih kulturno umjetničkih i drugih manifestacija na području Hrvatske. Zbog toga nije bilo ni četvrtog izdanje Thrill Blues Festivala. Međutim, kako je stanje po pitanju koronavirusa znatno bolje ove godine ponovno će se svirati u Gradskom parku u Trilju na samoj obali rijeke Cetine.

Četvrti Thrill Blues Festival održava se 2. i 3. srpnja. Tom prigodom danas je ispred hotela Sv. Mihovil održana press konferencija uoči ovog važnog događaja. Na konferenciji su govorili gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin, direktorica TZ Trilja Andriana Ivković, splitsko-dalmatinski dožupan Stipe Čogelja i direktor TZ SDŽ Joško Stella.

‘Ovo je četvrti festival kojeg organiziramo u našem gradu. Nama je cilj ovim festivalom još više promovirati naš kraj u kulturnom i turističkom smislu. Imamo upite iz svih krajeva Hrvatske i svijeta o festivalu i smještajnim kapacitetima. Nama je cilj sve ove goste koji će doći u Trilj na festival zadržati i više dana na triljskom području i cijelom cetinskom kraju’, kazao je pozdravljujći nazočne Ivan Bugarin.

‘Ovo je veliki projekt koji svake godine zahtjeva nove aktivnosti, nove poslove, a posebno ove kada cijeli program moramo prilagoditi i uskladiti s propisanim pidemiološkim mjerama’, istaknula je u svom obraćanju direktorica TZ Trilja Andriana Ivković.

Andriana Ivković

Ivković je dodala kako je sve spremno za festival te kako im je cilj da ovaj iznimno važan događaj bude održan na visokoj razini.

‘Ovo je dvodnevni festival sa zanimljivim programom i 2. i 3. srpnja u našem Gradskom parku. Program koji se održava prvog dana festivala uključuje i edukativnu radionicu “Blues at School” za najmlađe, promociju i kušanje čokoladne ploče “The Bridges”, promociju CD-a Pop-rock škole i “Welcome Jam” svirku na kojoj će gosti festivala svirati u raznim kombinacijama. Headliner festivala cijenjeni je američki blues glazbenik Big Daddy Wilson, a u Trilju nastupa u pratnji talijanskog blues benda The Goosebumps Brothers. Iz Francuske na Thrill Blues Festival ove godine dolazi Same Shooter Plays Again s repertoarom pjesama Alberta i Freddyja Kinga. Iz Slovenije stižu The Wacky Blues Professors, a 4 Hombres & Flowery predstavljaju susjednu BiH. Na pozornici festivala nastupit će i domaći Sunnysidersi te promovirati hvaljeni album “The Bridges”. Kao i svake godine, tu su i cetinski domaćini D’Bluz i Ozon’, kazala je Ivković dodajući kako je posebni gost festivala ove godine jedan je od najcjenjenijih svjetskih blues-novinara, Grk Michael Limnios, koji će u sklopu multimedijalnog dijela festivala održati sat blues priča i legendi.

Dugi niz godina Stipe Čogelja bio je županijski pročelnik, a sada je kao novizabrani dožupan splitsko-dalmatinski dao podršku ovom festivalu.

‘Naša županija već nekoliko godina, posebno u ovom turističkom smislu, provodi jednu razvojnu strategiju turizma s posebnim pogledom na zagorski dio županije. Veliku ulogu u tom razvoju imaju i urbani festivali koji se svih godina organiziraju i u Sinju, Vrlici i Trilju. Ovaj festival u Trilj je uistinu vrh svih tih događanja i postao je pravi brend, prepoznatljiv i u svjetskim razmjerima. Županija će i dalje i još više pomagati ovaj festival i druge manifestacije jer očito Triljani, Turistička zajednica i sam Grad Trilj su krenuli pravim putem. Pokazali su kako se osmišljnim idejama može napraviti velika stvar’, kazao je Čogelja pozivajući i organizatore, posjetitelje i sve uključene oko festivala na predržavanje epidemioloških mjera kako se nebi dogodio slučaj zadarske priče nakon čega se sada pojavljuju veće brojke novoboljelih na COVID 19.

Čogelja je kazao kako moramo biti oprezni u svemu, jer na taj način možemo ostvariti vrlo dobre turističke rezultate ovog ljeta.

press konferencija uoči 4th Thrill Blues Festivala

Kada je u pitanju festival u turističkom smislu, direktor TZ SDŽ Joško Stella istaknuo je važnost održavanja ovakvih događaja u ruralnom dijelu županije.

‘Me moraju se svi događaji ovakvog karaktera odvijati uz obalu ili na otocima. Naša Dalmatinska zagora je sa svojom ponudom i ljepotom idealno mjesto za takve organizacije. Najbolji primjer je upravo Trilj. Ova predivna pozornica u parku, Cetina, imali ljepšeg pogleda i mjesta za ovakav događaj na otvorenom? Sigurno nema. Festival daje jedan bitan temelj za daljnji razvoj Trilja, Cetinskog kraja i cijele županije u turističkom smislu. Posebno treba istaknuti dodatnu ponudu koja se na ovom području nudi, posebno u prirodnim, kulturnim sadržajima i neizostavnoj gastronomiji’, kazao je Stella ističući kako je SDŽ uz Istarsku i Primorsko-goransku županiju najposjećenije područje, što se tiče domaćih i stranih turista u ovom trenutku.

uručenje prigodnih rekvizita 4th Thrill Blues Festivala

Na kraju konferencije domaćini, gradonačelnik Bugarin i dir. TZ Andrijana Ivković, su nazočnim novinarima i gostima iz županije uručili prigodne rekvizite s obilježjima ovogodišnjeg festivala.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.