#OstanimoOdgovorni

Najavljena obnova ambulante i pedijatar u Trilju

09.07.2021.
Najavljena obnova ambulante i pedijatar u Trilju

Gradonačelnik Ivan Bugarin jučer je u Gradskoj vijećnici s v.d. pročelnicima gradskih upravnih odjela održao radni sastanak s predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije – zamjenicima župana Antom Šošićem i Stipom Čogeljom.

Uz zamjenike župana na sastanku su bili i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Anđelko Katavić, ravnatelj javne ustanove RERA SD Jozo Sarač, pomoćnica ravnatelja Doma zdravlja SDŽ za sestrinstvo Amneris Milano Bekavac te predsjednik uprave tvrtke Promet Split d.o.o. Miroslav Delić.

Pomoćnica ravnatelja Doma zdravlja SDŽ najavila je obnovu ambulante u Trilju vrijednu 2,5 milijuna kuna. Nakon obnove prostorija ambulante steći će se između ostalog i uvjeti za rad jednog pedijatra za područje Grada Trilja.

Druga tema bila je slaba povezanost autobusnih linija Split-Trilj. Dožupan Ante Šošić najavio je rješavanje ovog gorućeg problema te se obvezao zajedno sa predsjednikom uprave Promet Split d.o.o. sagledati sve mogućnosti za uvođenje linija kako bi se poboljšala prometna povezanost sa Splitom.

Treća tema bila je gospodarstvo i nastavak aktivnosti u Gospdarskoj zoni Čaporice s naglaskom na Poslovno uslužni centar 3LJ i projekt CEKOM 3LJ.

Ravnatelj ustanove RERA SD Jozo Sarač posebno je istaknuo važnost hladnjače za Gospodarsku zonu Čaporice koja bi sa laboratorijem za analizu kvalitete hrane koji se već nalazi u Poslovno uslužnom centru 3LJ bila na raspolaganju malim i srednjim poduzetnicima i OPG-ovcima s područja Trilja i cijele Cetinske krajine.

Također je iznijeta problematika kao i uspostavljena procedura prepuštanja starih škola na raspolaganje Gradu Trilju, a razmotrit će se zakonske mogućnosti otvaranja ispostave županijskog ureda za imovinskopravne poslove za područje Grada Trilja.

‘Još jednom zahvaljujem Splitsko-dalmatinskoj županiji te županijskim ustanovama i trgovačkim društvima i najavljujem još ovakvih konstruktivnih radnih sastanaka kako bi konačno izgradili #TriljUgodanZaŽivot’, istaknuo je gradonačelnik.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.