#OstanimoOdgovorni

Dogovoreno projektiranje 2. faze kanalizacijskog sustava

22.07.2021.
Dogovoreno projektiranje 2. faze kanalizacijskog sustava

Gradonačelnik Ivan Bugarin jučer je bio na sastanku u Hrvatskim vodama. Uz generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića sastanku su nazočili voditelj Sektora korištenja voda Đino Zmijarević, voditelj Jedinice za provedbu nacionalnog programa navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama Marinko Galiot i direktorica VGO Split Irina Putica.

Teme sastanka bile su Izgradnja vodoopskrbnog sustava na području Grada Trilja, završetak vodoopskrbnog sustava naselja Kamensko i kroz Nacionalni plan oporavka izgradnja vodoopskrbe naselja Velić zaseok Raduna. Dogovoreno je projektiranje vodoopskrbe naselja Voštane, za koji će izrada projektne dokumentacije krenuti do kraja godine.

Za nastavak kanalizacijskog sustava dogovoren je nastavak projektiranja druge faze za naselja Košute, Vedrine i Grab. Sredstva za početak izrade projektne dokumentacije osigurana su u ovoj godini.

Na sastanku se razgovaralo i o meloracijskom sustavu kanala na području naselja Grab, Vedrine, Jabuka i Košute. Dogovoreno je da će se pristupiti izradi projekta izgradnje novih kanala kao i rekonstrukcije postojećih do kraja godine. Na taj način stvorit će se pretpostavka za realizaciju čime bi polja u ovim naseljima dobila uređen meloracijski sustav.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.