#OstanimoOdgovorni

Predavanje u Muzeju triljskog kraja: Kako su se Rimljani opskrbljivali vodom

15.09.2021.
Predavanje u Muzeju triljskog kraja: Kako su se Rimljani opskrbljivali vodom

U četvrtak 16. rujna 2021. godine u 11 sati će Domagoj Bužanić, mag. archeo. s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u lapidariju Muzeja triljskog kraja održati javno predavanje naziva Kako su se Rimljani opskrbljivali vodom?

Predavanje će se održati u sklopu 5. ciklusa javnih predavanja projekta Hrvatske zaklade za znanost IP-2018-01-4934 ‘Razumijevanje rimskih granica: primjer istočnog Jadrana’ (AdriaRom).

Vodovodni kanali na visokim lukovima, kakve su gradili stari Rimljani, i danas privlače pažnju javnosti i mnogih istraživača, no često su tek dio većih sustava koji su vodili od izvora do imanja i gradova. Kao i danas, cijeli je niz ljudi, tehnologija i objekata bio potreban kako bi se ti vodovodi izgradili, koristili i održavali. Njihove ostatke možemo naći i na hrvatskom Jadranu. U predavanju ‘Kako su se Rimljani opskrbljivali vodom?’ saznat ćemo što o toj temi može reći arheologija.

Organizator poziva sve zainteresirane da se pridruže javnom predavanju te ih moli da se pridržavaju popisanih epidemioloških mjera.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.