#OstanimoOdgovorni

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća

16.09.2021.
Održana 3. sjednica Gradskog vijeća

U Gradskoj vijećnici danas je održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja. Od 13 vijećnika, sjednici je nazočilo njih 10. Izostali su HDZ-ovci Ivana Živaljić, David Prcela i Nikola Despotušić.

Na aktualnom satu postavljeno je 11 vijećničkim pitanja, koji su se uglavnom odnosili na komunalnu problematiku grada Trilja i gradskih naselja.

Većinom glasova (7 za – NL Ivana Šipića i Most te 3 suzdržana – HDZ) prihvaćen je Prijedlog Odluke o izboru članova Komisije za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost. Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja u Komisiju za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost imenovani su Miljenko Marić – predsjednik, Žana Majić – potpredsjednica te Mate Čota, Toni Dukić i Duje Jozić.

Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja, većinom glasova (7 za – NL Ivana Šipića i Most te 3 suzdržana – HDZ) prihvaćen je Prijedlog Odluke o izboru članova Odbora za prostorno uređenje, imovinskopravne poslove, komunalni sustav, turizam i zaštitu okoliša Grada Trilja. U Komisiju su imenovani Ivica Marić – predsjednik, Toni Dukić – potpredsjednik, Luka Vuco, Mario Vuco i Vjekoslav Jozić.

Većinom glasova (7 za – NL Ivana Šipića i Most te 3 suzdržana – HDZ) prihvaćen je Prijedlog Odluke o izboru članova Odbora za Proračun i financije, gospodarstvo i EU fondove. U Odbor su imenovani Ivan Šipić – predsjednik, Ante Kozina – potpredsjednik, Silvija Galić Delić, Duje Jozić, Jasmina Kaloper, Ante Žolo i Stipe Živaljić.

Većinom glasova (7 za – NL Ivana Šipića i Most te 3 suzdržana – HDZ) prihvaćen je i Prijedlog Odluke o izboru članova Odbora za demografiju, društvene djelatnosti, dodjelu javnih priznanja i suradnju s mjesnim odborima. U Odbor su imenovani Miljenko Marić – predsjednik te članovi Marijo Budić, Miro Čalo, Željko Babić i Zrinka Marić.

Vijećnici HDZ-a Ivica Čović Pavišić i Mosta Ante Kozina izvijestili su ostale vijećnike o održanom sastanku s izvođačem radova izgradnje Vatrogasnog doma u Trilju. Podsjećamo, na svojoj 1. sjednici triljski vijećnici nisu usvojili Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za potpisivanje dodatka Ugovoru o izvođenju radova izgradnje Zajedničkog vatrogasnog doma. Vijećnici Čović-Pavišić i Kozina tražili su objašnjena po svim povećanim stavkama u troškovniku, nakon čega je donesen zaključak da se traže na uvid građevinske knjige i objašnjenje pojedinih stavki. Čović Pavišić i Kozina danas su ukazali na neke nepravilnosti u postupku realizacije projekta te su upozorili na probijanje troškovnika.

U tijeku nešto ‘žučnije’ rasprave sjednicu je napustio nezavisni vijećnik Ivan Šipić. Na kraju sjednice zaključeno je da će se razgovori s izvođačem radova nastaviti u cilju što skorijeg završetka radova i otvaranja Vatrogasnog doma.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.