#OstanimoOdgovorni

Mihovil Župa, Marijo Kozina, Dražen Krolo i Boris Hrepić dobitnici javnih priznanja Grada Trilja

23.09.2021.
Mihovil Župa, Marijo Kozina, Dražen Krolo i Boris Hrepić dobitnici javnih priznanja Grada Trilja

U triljskoj Gradskoj vijećnici večeras je održana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja, kojoj je nazočilo svih 13 vijećnika. Nakon aktualnog sata, u okviru kojeg su vijećnici postavili 7 pitanja, prešlo se na usvajanje Dnevnoga reda.

Za Dnevni red današnje sjednice bile su predložene dvije točke: Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Trilja za 2021. godinu i Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za potpisivanje računa iz proteklog mandatnog razdoblja pristiglih nakon 07.06.2021.. Na prijedlog gradonačelnika Ivana Bugarina, Dnevni red je proširen još jednom točkom – Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja i prijavu na natječaj Programa ruralnog razvoja RH mjera 7.4.1. projekta ‘Izgradnja centralne zgrade ŠRC Luke’ na kat. čes. zem. 2287/15 k.o. Čaporice.

Predsjednik Odbora za demografiju, društvene djelatnosti, dodjelu javnih priznanja i suradnju s mjesnim odborima Miljenko Marić izvijestio je da je na Javni poziv za dodjelu javnih priznanja Grada Trilja stiglo 6 prijedloga, od kojih 5 u predviđenom roku i 1 nakon predviđenog roka, koju je Odbor unatoč tome prihvatio. Na prijedlog Odbora te uz jednoglasnu podršku svih vijećnika dobitnici Osobne nagrade Grada Trilja su Mihovil Župa, slavodobitnik 306. Sinjske alke – predlagatelj Klub vijećnika HDZ Grada Trilja; Marijo Kozina, sportski ribič, mušičar, vezač umjetnih mušica i spinner, dugogodišnji aktivist i volonter u čišćenju i zaštiti okoliša – predlagateljica Žana Majić, predsjednica GV Grada Trilja; Dražen Krolo, za humanost i promidžbu Trilja i triljskog kraja kroz organizaciju pomoći za obitelj Suknaić iz Majskih Poljana koja je stradala u potresu – predlagatelj Klub vijećnika NL Ivana Šipića. Dobitnik Zahvalnice Grada Trilja je Boris Hrepić, umjetnički direktor ‘Thrill Blues Festival’ – predlagatelj Turistička zajednica grada Trilja.

Iako je Prijedlog Odbora prihvaćen jednoglasno, rasprava se povela zbog činjenice da je Odbor prihvatio prijedlog za dodjelu Osobne nagrade Draženu Kroli, koji je stigao 20 dana nakon isteka roka za podnošenje prijedloga. Prije rasprave, za riječ se javio v.d. pročelnika Upravnog odjela općih poslova, lokalne samouprave i društvenih djelatnosti Marko Varvodić koji je kazao kako, ne umanjujući zasluge Dražena Krole i drugih građana koji su se priključili humanitarnoj akciji izgradnje kuće za obitelj s područja potresom pogođene Petrinje, nije dobro slati poruku javnosti da se tolerira kašnjenje s prijavom na Javni poziv.

Rasprava se vodila i oko Prijedloga Odluke o davanju suglasnosti za potpisivanje računa iz proteklog mandatnog razdoblja, pristiglih nakon 7. lipnja 2021. godine. Obrazlažući Prijedlog, gradonačelnik Bugarin je kazao kako u pismohrani Grada Trilja postoji određen broj računa – 61, čiji je ukupni iznos veći od 1 milijun 276 tisuća kuna. S obzirom da se radi o računima koji se odnose na obveze preuzete i izvršene u proteklom mandatnom razdoblju, prije primopredaje vlasti 7. lipnja, koje naručitelj nije potpisao, kao takvi ne mogu ići u daljnju računovodstvenu proceduru. Kazao je kako je praksa u susjednim gradovima, u kojima je došlo do promjene vlasti, da račune iz proteklog mandatnog razdoblja potpisuje onaj tko je uslugu naručio, što nije slučaj u Gradu Trilju te da on, s obzirom na njihov iznos, ne želi prekršiti svoje ovlasti potpisujući ih. Stoga je zatražio suglasnost Gradskog vijeća za njihovo potpisivanje. Prijedlog je na kraju prihvaćen većinom glasova (8 za, 4 suzdržana). Za vrijeme glasovanja o ovoj točki Dnevnog reda nezavisni vijećnik Ivan Šipić napustio je Vijećnicu.

Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja i prijavu na natječaj Programa ruralnog razvoja RH mjera 7.4.1. projekta ‘Izgradnja centralne zgrade ŠRC Luke’ na kat. čes. zem. 2287/15 k.o. Čaporice vijećnici su prihvatili jednoglasno.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.