#OstanimoOdgovorni

Grgo Šipek Grše, Robert Ratković i KK Cetina dobitnici Povelje Grada Trilja

26.09.2021.
Grgo Šipek Grše, Robert Ratković i KK Cetina dobitnici Povelje Grada Trilja

Gradonačelnik Ivan Bugarin, donio je odluku o dodjeli Povelje Grada Trilja, javnog priznanja kojeg dodjeljuje gradonačelnik povodom Dana Grada. Dobitnici Povelje Grada Trilja su Grgo Šipek, Robert Ratković i Košarkaški klub Cetina Trilj. Priznanja su im uručena danas, u Gradskoj vijećnici.

Grgo Šipek

Povelja Grada Trilja Grgi Šipeku dodijeljena je za vrhunska glazbena ostvarenja i promicanje Grada Trilja. Grgo Šipek, umjetničkog imena Grše, 25-godišnji je reper iz Trilja. Glazbom se počeo baviti krajem srednjoškolskog obrazovanja te je s prijateljem Mateom Đonlićem Đonom osnovao grupu III. Čin. Godine 2016. odlazi na rad u Njemačku i paralelno se priključuje grupi 6wild u kojoj provodi kraći period, a 2018. godine krenuo je u solo karijeru, a godinu dana kasnije osnovao je izdavačku kuću ”Blockstar Digital’.

Do sada je izdao dva albuma u vlastitoj izdavačkoj kući na kojima gostuju brojni poznati glazbenici rap žanra iz cijele regije. Posljednjim albumom pod nazivom ”Platinum’ oduševio je domaću Underground scenu, a album je i pola godine nakon izdavanja u top 100 najslušanijih albuma na glazbenim streaming platformama Spotfy, Deezer, Apple Music. Glazbeni kritičari predviđaju mu sjajnu karijeru, a stotine tisuća novih pregleda njegovih pjesama na YouTubeu nezaustavljivo se nižu iz dana u dan. Gršina najslušanija pjesma badr Hari iz 2019. godine na YouTubeu ima pet i pol milijuna pregleda.

Robert Ratković

Robertu Ratkoviću Povelja Grada Trilja dodijeljena je za vrhunski sportski uspjeh ostvaren na državnom prvenstvu u kuglanju do 18 i do 23 godine i na svjetskom prvenstvu do 18 godina. Robert Ratković rođen je 22.04.2004. i član je je Kuglačkog kluba Bojovnik od 2017. godine. Već je član seniorske ekipe i standardni prvotimac. Svoj veliki talent potvrdio je na ovogodišnjem državnom prvenstvu na kojem je u kategoriji do 18 godina zauzeo drugo mjesto.

U kategoriji do 23 godine također je zauzeo 2. mjesto što je ogroman uspjeh s obzirom da ima tek 17 godina. Kruna uspjeha na državnom prvenstvu bio je poziv u reprezentaciju Hrvatske i nastup na svjetskom prvenstvu u Sloveniji do 18 godina, koje se održalo od 21.08.2021. do 26.08.2021. Robert je na svjetskom prvenstvu ostvario novi veliki uspjeh osvojivši brončanu medalju za reprezentaciju Hrvatske u paru s Karlom Borošom.

KK Cetina Trilja

Košarkaškom klubu Cetina Trilj Povelja Grada Trilja dodijeljena je za 30 godina uspješnog djelovanja kluba i promociju košarke u Gradu Trilju. Klub je osnovala 26.07.1991. grupa košarkaških zaljubljenika predvođena bivšim košarkašem Jugoplastike Martinom Guvom. Klub je u početku radio i natjecao se u mlađim kategorijama. Seniorska momčad oformila se 2002. godine, a već u sezoni 2003./2004. ostvaren je plasman u Drugu ligu Jug, u kojoj se klub natjecao do sezone 2009./2010. Te sezone klub je ispao u niži rang natjecanja, no veće sljedeće bez upisanog poraza ostvaren je povratak u Drugu ligu Jug, rang u kojem se i trenutno natječe.

Najveći uspjeh mlađih kategorija kluba ostvaren je 2010. godine, kada su se mlađi kadeti plasirali u 10 najboljih klubova u državi te sezone, zajedno s košarkaškim velikanima poput Cibone, Zadra, Splita, Zagreba i Cedevite. Većina igrača uz košarku i studira te su mnogi igrači završili studije i postali stručnjaci u svojim zanimanjima. Klub je plasirao i nekoliko prvoligaških igrača, što je potvrda dobrog rada u mlađim kategorijama. Klub danas broji oko 60 igrača koji se natječu u 4 uzrasne kategorije (seniori, juniori, kadeti, dječaci).

Sa svim uzrasnim kategorijama rade dva licencirana trenera. Od ove jeseni pokrenuta je i ženska škola košarke na koju se već prvoga dana odazvao veći broj djevojčica osnovnoškolskog uzrasta, što daje dodatnu vrijednost za budućnost kluba.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.