#OstanimoOdgovorni

Održana uvodna konferencija o projektu 'ZAŽELI žene triljskog kraja II'

06.10.2021.
Održana uvodna konferencija o projektu 'ZAŽELI žene triljskog kraja II'

U utorak, 05. listopada 2021. godine, u konferencijskoj dvorani Poslovno uslužnog centra 3LJ, ustanova CEKOM, održana je uvodna konferencija o projektu „ZAŽELI žene triljskog kraja II“.

Projekt ukupne vrijednosti 2.785.950,00 kn financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i predstavlja nastavak projekta „ZAŽELI žene triljskog kraja“ kojem je razdoblje provedbe isteklo 25.03.2021. godine, a u sklopu kojeg je bilo zaposleno 25 žena koje su 24 mjeseca pružale usluge starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Kroz prvu fazu projekta pružene su usluge za oko 140 korisnika.

Na konferenciji su se kratko nazočnima obratili predstavnici partnera; Miljenko Marić, rukovoditelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Ispostavi Trilj i Stipe Efendić, predsjednik Centra za ruralni razvoj CERURA HR. Voditeljica projekta predstavila je ciljeve projekta, ciljne skupine, projektne aktivnosti i očekivane rezultate projekta.

Voditeljica projekta ZAŽELI žene triljskog kraja II

Kroz projekt će se na 12 mjeseci zaposliti 30 žena, pripadnica ranjivih skupina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su u evidenciji HZZ-a. Zaposlene žene će, tijekom radnog odnosa, proći program osposobljavanja za zanimanja koja su tražena na tržištu rada. One će svojim radom i aktivnostima pružiti potporu i podršku za najmanje 180 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Trilja. Na taj način će se povećati njihova socijalna uključenost, smanjiti rizik od siromaštva, povećati njihova konkurentnost na tržištu rada, te će se potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika (osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju) koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim ruralnim naseljima.

Razdoblje provedbe projekta je od 25.05.2021.g. do 25.11.2022.g.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.