#OstanimoOdgovorni

Održan sastanak triljskog Stožera civilne zaštite

07.10.2021.
Održan sastanak triljskog Stožera civilne zaštite

Nakon jakog potresa koji je sinoć pogodio cetinski kraj, ali i cijelu Dalmaciju, u Trilju je jutros održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Trilja. Prema riječima gradonačelnika Ivana Bugarina, članovi Stožera i žurnih službi dežurali su cijelu noć, a jutros rano su obišli teren.

‘Jutros smo napravili uvid u osnovnoj školi, svim područnim odjeljenjima i dječjem vrtiću, svi su krenuli normalno s radom jutros u 8 sati. Izašli smo na teren i nismo uočili neke veće štete. Sinoć naporedno nakon potresa nazvao me župan Blaženko Boban, poslije i premijer Andrej Plenković, raspitivali su se o situaciji, izrazili podršku i ponudili pomoć ako eventualno bude trebalo angažirati dodatne snage. Hvala Bogu da nije bilo potrebe za tim, da nije uslijedio nikakav veći potres, nadamo se da će tako i ostati. Na sastanku Stožera sve smo zbirno analizirali i još jednom prošli naš Plan kojeg smo usvojili davno, da se pripremimo u slučaju jačeg potresa’, kazao je gradonačelnik Ivan Bugarin.

Sastanku u Trilju nazočio je i načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić koji je kazao kako ni u drugim dijelovima naše županije nisu zabilježene veće štete.

‘Na području Splitsko-dalmatinske županije situacija je relativno dobra, čuo sam se s većinom načelnika stožera. Naš Operativni centar 112 noćas je primio 65 dojava, no nije bilo dojava o većim oštećenjima. Vjerojatno će ljudi koji imaju stare kuće ovdje na području cetinskog kraja, a ne žive ovdje, tek nakon nekoliko dana utvrditi oštećenja na svojim objektima pa ćemo onda i bolje znati. Za sada mogu reći da je stanje puno bolje nego što smo mislili’, kazao je Gabrić.

Gabrić je dodao kako je Splitsko-dalmatinska županija sa svim svojim žurnim službama jako dobro opremljena i uvježbana, tako da naši sugrađani mogu mirno spavati.

‘Ako dođe neka velika katastrofa, za nju se ni jedan bogati Japan ne može dobro pripremiti, no vjerujem da s ovim snagama i ovim znanjima doista možemo odgovoriti na sve nedaće’, kazao je Gabrić.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.