#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnik donio Pravilnik o dodjeli i Odluku o visini studentskih stipendija

19.10.2021.
Gradonačelnik donio Pravilnik o dodjeli i Odluku o visini studentskih stipendija

Gradonačelnik Ivan Bugarin donio je Pravilnik o načinu i uvjetima dodjele novčanih potpora redovitim studentima s područja Grada Trilja, kojim se utvrđuju uvjeti, način i postupak dodjele novčanih potpora studentima s područja Grada Trilja.

Grad Trilj dodjeljuje potporu svim studentima na redovitom školovanju, studentima poslijediplomskih studija i studentima na redovitom školovanju iz kategorije ‘izvrsni studenti’, koja obuhvaća studente na redovitom školovanju upisane u najmanje 3. semestar odgovarajućeg studijskog programa sa prosjekom ocjena od najmanje 4,50 u dosadašnjem razdoblju studiranja.

Sukladno donesenom Pravilniku, gradonačelnik Grada Trilja na početku svake akademske godine utvrđuje visinu novčane potpore, ovisno o osiguranim sredstvima u Proračunu Grada Trilja, raspisuje javni natječaj za dodjelu novčanih potpora studentima te imenuje Komisiju za provedbu postupka dodjele potpore koja predlaže kandidate gradonačelniku, koji potom donosi odluku o dodjeli stipendija.

Gradonačelnik je također donio Odluku o visini novčane potpore redovitim studentima s područja Grada Trilja za akademsku godinu 2021./2022., prema kojoj se redovitim studentima određuje iznos od 500 kuna stipendije, studentima poslijediplomskih studija iznos od 800 kuna, a studentima iz kategorije ‘izvrsni studenti’ određen je iznos od 1.200 kuna stipendije. Studentske potpore se isplaćuju deset mjeseci u godini.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.