#OstanimoOdgovorni

Održana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Grada Trilja

29.10.2021.
Održana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Grada Trilja

Danas s početkom u 10 sati u gradskoj vijećnici Grada Trilja održana je sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Grada Trilja. Sjednicu je sazvao gradonačelnik i predsjednik Vijeća za prevenciju Grada Trilja Ivan Bugarin. Na početku sjednice verificirani su mandati i ostalih članova vijeća.

Predstavnik MUP-a Duško Ugrin iznio je podatke o kaznenim dijelima na području Grada Trilja, istaknuo je kako je u padu broj slučajeva obiteljskog nasilja, značajan iskorak napravljen je i u sigurnosti cestovnog prometa ponajprije postavljanjem kućišta i kamere za nadzor brzine.

Sutkinja prekršajnog suda Svijetlana Romac istaknula je također važnost prevencije i informiranja javnosti.

Predstavnica Centra za socijalnu skrb Gordana Krnjača ukazala je na probleme ovisnosti kod maloljetnika i mlađih punoljetnika.

Grad Trilj u suradnji s Osnovnom školom Trilj priključio se provedbi preventivnog programa MUP-a ‘Zajedno više možemo’ koji za cilj ima educirati djecu u osnovnoj školi o problemu ovisnosti i drugim rizičnim i društveno neprihvatljivim ponašanjima.

Do iduće sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Grada Trilja analizirat će se problemi i potrebe iz različitih područja te će se izraditi smjernice za izradu Programa prevencije kriminaliteta na području Grada Trilja.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.