#OstanimoOdgovorni

U Trilju uskoro još jedna kamera za nadzor brzine

02.11.2021.
U Trilju uskoro još jedna kamera za nadzor brzine Pixabay / Pexels

Grad Trilj uskoro bi trebao dobiti novu kameru za nadzor brzine vožnje. Gradonačelnik Ivan Bugarin najavio je to na prošloj sjednici triljskog Gradskog vijeća.

Na području cetinskog kraja kamere su postavljene tek na 5 lokacija:

 1. Dicmo
  na državnoj cesti D1 u Butigama,
 2. Košute
  na državnoj cesti D60,
 3. Gala
  na županijskoj cesti ŽC 6289,
 4. Gala
  na raskrižju lokalne ceste LC 67040 sa županijskom cestom ŽC 6289,
 5. Gala
  na lokalnoj cesti LC 67040.

Ovo pitanje na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Trilja otvorio je vijećnik Ivan Šipić, koji je podsjetio kako se na triljskom području često događaju prometne nesreće. Istaknuo je kako sigurnost nema cijenu te upitao gradonačelnika hoće li se ove godine pokrenuti nabava za nove kamere.

Gradonačelnik je podsjetio kako je prilikom donošenja rebalansa prihvatio amandman NL Ivana Šipića za nabavku kamere te dodao kako je do sada obavio razgovore s Ravnateljstvom policije, Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom, Policijskom postajom Sinj te predstavnicima tvrtki koje na tržištu nude kamere i kućišta za iste.

‘Idući tjedan će krenuti javna nabava za montažu kućišta iz ovih sredstava koje smo osigurali rebalansom. Kućišta ćemo postaviti na 5 lokacija, a s Ravnateljstvom policije je dogovoreno kako će nam policija financirati kupnju jedne kamere’, kazao je triljski gradonačelnik.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.