#OstanimoOdgovorni

Vodeći demograf doc. dr. sc. Stjepan Šterc gostuje u Trilju: 'Demografska budućnost Dalmatinske zagore'

09.11.2021.
Vodeći demograf doc. dr. sc. Stjepan Šterc gostuje u Trilju: 'Demografska budućnost Dalmatinske zagore' Andreas Wohlfahrt / Pexels

Republika Hrvatska suočena je s dugotrajnim procesom negativnih demografskih kretanja koji se očituju prije svega u padu nataliteta, starenju populacije i iseljavanju stanovništva iz Republike Hrvatske. Prema neslužbenim podatcima popisa stanovništva Cetinska krajina izgubila je više od 2500 stanovnika.

Koji su glavni uzroci negativnih demografskih kretanja? Što mogu poduzeti jedinice lokalne samouprave kako bi olakšale ostanak i povratak građana u naše krajeve, koje su se demografske populacijske mjere pokazale najučinkovitijima?

Odgovore na ova i slična pitanja potražit ćemo na predavanju jednoga od vodećih demografa u Republici Hrvatskoj, doc. dr. sc. Stjepana Šterca s Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo na Hrvatskim studijima koji se rado odazvao na inicijativu predsjednice Gradskoga vijeća gđe Žane Majić.

Iz Grada Trilja i ovim putem pozivaju sve gradonačelnike i načelnike naših gradova i općina, gradske vijećnike i zainteresiranu javnost da im se pridruže na predavanju Demografska budućnost Dalmatinske zagore koje će se održati u četvrtak 11. studenoga u Poslovno-uslužnome centru 3Lj (zona Čaporice) s početkom u 17 sati.

Broj posjetitelja je zbog epidemiološke situacije ograničen, stoga Vas molimo da svoj dolazak potvrdite na broj gradske uprave: 021/831-135

Događaj se odvija pod pokroviteljstvom Grada Trilja.

Demografska budućnost Dalmatinske zagore

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.