#OstanimoOdgovorni

Izglasana Odluka o privremenom financiranju Grada Trilja za razdoblje 01. siječnja – 31. ožujka 2022. godine

31.12.2021.
Izglasana Odluka o privremenom financiranju Grada Trilja za razdoblje 01. siječnja – 31. ožujka 2022. godine

U Trilju je održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja. Sjednica je imala samo jednu točku Dnevnog reda – Prijedlog Odluke o privremenom financiranju Grada Trilja za razdoblje 01. siječnja – 31. ožujka 2022. godine. S obzirom da je sjednici nazočilo sedam vijećnika vladajuće većine u gradskom vijeću (5 NL Ivana Šipića i 2 MOST-a) koji su i inicirali ovu sjednicu, točka dnevnog reda je jednoglasno usvojena.

Predviđeni iznos privremenog financiranja je 15 milijuna i 186 tisuća kuna. Ovoj sjednici nisu nazočili vijećnici HDZ-a, gradonačelnik Ivan Bugarin, kao ni predstavnici stručnih službi grada. Na početku sjednice, predsjednica Vijeća Žana Majić istaknula je razloge sazivanja ove hitne sjednice i donošenje navedene Odluke.

‘Jednostavno kako bi Grad mogao koliko toliko normalno funkcionirati morali smo se odlučiti za privremeno financiranje jer nismo htjeli financijsku blokadu. Gradonačelniku Bugarinu i vijećnicima HDZ-a nije stalo do Grada i njegovog razvoja, što dokazuju svojim djelovanjem, kao i bojkotom ove sjednice’, kazala je Majić.

Nakon sjednice predsjednica Vijeća Žana Majić dala je izjavu za Hit Radio koju u cijelosti možete možete poslušati OVDJE

Prije usvajanja Odluke o privremenom financiranju, izmijenjene su određene točke prijedloga Odluke koje su imale određenu tehničku izmjenu. Izvjestitelji na sjednici Vijeća po određenim točkama bili su Miljenko Marić i Ivan Šipić.

‘Ovaj prijedlog Odluke o privremenom financiranju za prvo tromjesečje iduće godine u skladu je s propisanim statutom i poslovnikom’, izvjestio je Miljenko Marić u ime komisije GV za statut i poslovnik.

Ivan Šipić je u svom izlaganju istaknuo kako vijećnička većina nije željela da do ovoga dođe, nego je to očito interes gradonačelnika i njegovih vijećnika.

‘Umjesto da se bave pravim pitanjima za Grad, njima su u fokusu prijevremeni izbori. Gradske službe i gradonačelnik mogli su nakon prvog neizglasavanja proračuna sve pripremiti, korigirati i riješiti pitanje Proračuna. Naša vijećnička većina tražila je samo 6 posto izmjena ukupno predloženog proračuna, što nije prihvaćeno’, kazao je Šipić koji je svoje izlaganje završio riječima: ‘Mi ne kočimo niti ćemo kočiti razvoj grada. Nismo tražili ovu situaciju nego komunikaciju i nadam se da nećemo čekati cijelo razdoblje privremenog financiranja nego da će doći do izglasavanja dobro pripremljenog godišnjeg proračuna.’

Govornici na ovoj sjednici u svojim govorima su se u nekoliko navrata izravno obraćali gradonačelniku, ističući da on sjednicu sa svojim suradnicima izravno prati u gradskoj upravi (sjednice GV Grada Trilja prenose se uživo putem live streaminga).

Nakon sjednice predsjednica Vijeća Žana Majić dala je izjavu za Hit Radio koju u cijelosti možete možete poslušati OVDJE

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.