#OstanimoOdgovorni

Mobilna aplikacija 3D-3LJ – Muzej triljskog kraja i Tilurium

17.09.2019.

Dvojezična mobilna aplikacija 3D-3LJ – Muzej triljskog kraja i Tilurium za android operacijski sustav, razvijena je u suradnji Muzeja triljskog kraja i Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prezentira i promovira djelatnost Muzeja te rezultate dvodesetljetnih sustavnih arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij u selu Gardun kod Trilja.

Aplikacija je namijenjena domaćim i inozemnim, sadašnjim i budućim posjetiteljima Muzeja i lokaliteta te prilagođena interesima svih dobnih skupina. Korisnicima nudi edukativne i interaktivne sadržaje poput informacija o povijesti arheoloških istraživanja i lokaliteta Tilurij, istraženoj logorskoj arhitekturi, pokretnim nalazima i muzejskim eksponatima koji su proizišli iz istraživanja te povijesti, viziji i misiji Muzej triljskog kraja. Aplikacija sadrži i interaktivnu edukativnu igru za najmlađe, ali i za sve druge buduće korisnike. O značajkama i funkcijama aplikacije će zainteresirana javnost moći saznati više na predstavljanju koje će se održati 24. rujna u Muzeju triljskog kraja.

Projekt je realiziran zahvaljujući potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Trilja.

Mobilna aplikacija 3D-3LJ – Muzej triljskog kraja i Tilurium se može preuzeti preko Google Play poveznice i priloženog QR koda. Za čitanje QR koda je potrebno prethodno instalirati bilo koji besplatni QR čitač iz Google Play trgovine.

QR code

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.