#OstanimoOdgovorni

Ispostava Hitne medicine Trilj dobila novo vozilo

05.02.2020.
Ispostava Hitne medicine Trilj dobila novo vozilo

Ispred zgrade Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije župan Blaženko Boban predao je ključeve 5 vozila hitne medicine i 4 vozila sanitetskog prijevoza ravnatelju Zavoda Leu Luetiću.

Ukupna vrijednost vozila je 4.241.250 milijuna kuna, a financirana su iz decentraliziranih sredstava Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu.

‘Zasigurno imamo najmlađi vozni park u Hrvatskoj. Kontinuirano svake godine odvojimo decentralizirana sredstva preko Splitsko-dalmatinske županije za nabavku vozila jer smatramo da je nužno voditi računa o sigurnom prijevozu na prometnicama, poglavito ovdje u turističkom dijelu naše domovine. Prije svega zahvaljujem ljudima koji su 24 sata dnevno na raspolaganju – vozačima, sanitetskim tehničarima i svima onima koji su vezani uz ova vozila. Moramo im na ovaj način vratiti jer su oni ti koji u tom zlatnom satu spašavaju mnoge živote. Zbog toga im od srca hvala’, kazao je župan Blaženko Boban.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije dr. Leo Luetić kazao je kako jedno od vozila stiže na područje cetinskog kraja.

‘Od ovih novih vozila iz programa Hitne medicine dva idu u Ispostavu Hitne medicine Makarska za TIM 1 i TIM2, jedno ide u ispostavu Hitne medicine Trilj, jedno u Ispostavu Hitne medicine Hvar i jedno ostaje ovdje za TIM2’, kazao je dr. Luetić.

Govoreći o voznom parku Hitne medicine i sanitetskog prijevoza, dr. Luetić je kazao:

‘Što se tiče Hitne medicine, mi imamo mlad i moderan vozni park, međutim sanitetski prijevoz bi nam mogao biti bolji. Uvijek vam je to tako, orijentirate se na ono gdje je za pacijente kritičnije. No, nastojimo i to premostiti tako da dobijemo jednu izjednačenu situaciju i u sanitetskom prijevozu’, naglasio je dr. Leo Luetić.

Preuzeto s ferata.hr

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.