#OstanimoOdgovorni

Zaključak Stožera civilne zaštite Grada Trilja

16.03.2020.

Stožer civilne zaštite Grada Trilja održao je jutros, 16. ožujka sjednicu na kojoj se raspravljalo o mjerama i aktivnostima vezanim za koronavirus.

Posebno se apelira na osobe koje se na području Grada Trilja nalaze u samoizolaciji da se pravila samoizolacije strogo pridržavaju radi svoje osobne sigurnosti te sigurnosti i zdravlja svojih sugrađana.

Građani koji su u zadnja dva tjedna doputovali iz zemalja pogođenih koronavirusom, a nije im izdano rješenje o samoizolaciji također se pozivaju na odgovorno ponašanje i poštivanje pravila samoizolacije. Isti su se dužni javiti dežurnom epidemiologu na broj 091 1512 003.

Djelatnici policijske postaje na terenu će provjeravati osobe u samoizolaciji, a ovim putem ističemo da su kazne za kršenje samoizolacije kreću u rasponu od 8.000 do 120.000 kn.
Svim građanima preporučuje se da izbjegavaju nepotrebna okupljanja te da svoje kretnje ograničene na neophodne aktivnosti poput kupovine hrane, pića, lijekova i sl.
Potrebitim sugrađanima korisnicima projekta ‘Zaželi’ obustavit će se osobni posjeti, biti će u stalnom telefonskom kontaktu sa djelatnicom koja im je projektom dodijeljena, a po potrebi će im dostavljati namirnice i lijekovi. Također se pozivaju i svi ostali stariji građani koji eventualno nisu obuhvaćeni projektom da se u slučaju potrebe jave gradskoj upravi ili ispostavi Crvenog križa na 831 -135.

Dućanima i ljekarnama se preporučuje da koliko je to moguće ograniče broj ljudi koji su istovremeno prisutni u objektu na način da se na ulazu regulira broj osoba koje istovremeno ulaze, a na blagajnama da se održava razmak od minimalno jednog (1) metra između kupaca.

Preporuka je i da se eventualni pogrebi u nadolazećem razdoblju održavaju u užem obiteljskom krugu.

Također se preporučuje svim ugostiteljskim objektima (kafićima i restoranima) te obrtnicima koji obavljaju različite uslužne djelatnosti da do daljnjeg obustave svoj rad.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.