#OstanimoOdgovorni

Predstavnici Grada Trilja pohodit će mjesta stradanja

28.03.2020.
Predstavnici Grada Trilja pohodit će mjesta stradanja

Gradonačelnik je izvijestio kako zbog situacije izazvane koronavirusom, ove godine neće biti komemoracije za žrtve potkamešničkih sela, no predstavnici Grada Trilja ipak će pohoditi mjesta stradanja.

Naime, 28. i 29. ožujka navršava se 76 godina od strašnog pokolja koji je izvršen nad nedužnim mještanima od Doca Donjeg, pa preko Otoka, Rude, Krivodola, Ljuti, Voštana i Kamenska.

‘Ipak ćemo sutra, u tišini i molitvi, pohoditi mjesta stradanja i upaliti svijeću. U dogovoru sa župnikom Tijarice, Kamenska i Voštana, don Mate Lekić, tiha misa će biti u 9 sati u Voštanima, bez prisustva vjernika. Nakon toga ćemo uz molitve odrješenja zapaliti svijeće na groblju u Voštanima i uz kapelicu u selu. Isto tako, na svim mjestima stradanja, u Krivodolu i Ljuti, zapalit ćemo svijeće za sve nedužne koje je ljudski virus zla prije 76 godina istrgao sa rodne grude. Od tada pa do danas nikada se ta mjesta nisu oporavila, ni demografski ni u bilo kojem drugom smislu. Zbog te žrtve, usprkos današnjim teškim okolnostima, zaslužuju da ih se sjetimo, da se pomolimo, da bar svijeću upalimo. Zbog njih, sutra ćemo upaliti svijeće i pomoliti se. Da se ne zaboravi, i nikada ponovi’, kazao je gradonačelnik.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.