#OstanimoOdgovorni

Grad Trilj će donijeti mjere za pomoć poduzetnicima zbog šteta nastalih epidemijom koronavirusa

03.04.2020.
Grad Trilj će donijeti mjere za pomoć poduzetnicima zbog šteta nastalih epidemijom koronavirusa Photo by Daniel Wiadro on Unsplash

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić jutros se, gostujući u programu Hit radija, zahvalio svim službama na području Grada Trilja koje su se uključile u pružanje pomoći i podrške građanima u cilju spriječavanja širenja zaraze koronavirusom.

U prvom redu gradonačelnik se zahvalio Stožeru civilne zaštite Grada Trilja, na čelu s načelnikom Ivanom Bugarinom, pripadnicima DVD Trilj, triljske ispostave Gradskog društva Crvenog križa Sinj i HGSS-a, kao i brojnim volonterima i poduzetnicima.

‘Zahvaljujući mjerama koje se provode sukladno naputcima Stožera civilne zaštite RH na području Grada Trilja nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom, a iskreno se nadam da ga neće niti biti. Pozivam sve svoje sugrađane, ali i ostale stanovnike Cetinske krajine, da se pridržavaju svih uputa nacionalnog i županijskog stožera Civilne zaštite, kako bi se što prije zaustavilo širenje koronavirusa i kako bismo što prije nastavili sa svim svojim aktivnostima’, poručio je gradonačelnik.

Grad Trilj već je ranije ograničio rad sa strankama, Gradska knjižnica Trilj i Muzej triljskog kraja do daljnjega su zatvoreni za javnost, a Dječji vrtić Trilj prestao je s redovitim obavljanjem poslova te je organizirao dežurstva za djecu kojoj roditelji nisu u mogućnosti osigurati skrb kod kuće. Osim toga, do daljnjega su odgođeni svi javni skupovi.

Gradonačelnik je najavio kako bi idućeg tjedna Grad Trilj trebao donijeti mjere za pomoć poduzetnicima zbog šteta nastalih epidemijom koronavirusa.

‘Proračuni gradova i općina nisu veliki i nemamo puno mogućnosti, ali nastojat ćemo u svojim okvirima pomoći poduzetnicima kako bi što manje ljudi završilo na Zavodu za zapošljavanje. Vjerujem da će mjere Vlade RH imati učinka i da ćemo nakon što riješimo ovaj zdravstveni problem uspješno riješiti i probleme u gospodarstvu’, kazao je gradonačelnik.

Preuzeto s ferata.hr

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.