#OstanimoOdgovorni

Karantena udružila gitariste pod imenom United Guitarists of Quarantine

17.04.2020.

Kako karantena može biti zanimljiva, neobična i kreativna pokazali su gitaristi, inače, renomirani studijski glazbenici i gitaristi koji surađuju s brojnim poznatim imenima (Doris Dragović, Tedi Spalato, Giuliano, Marijan Ban, Marko Perković Thompson itd.) koji su se okupili oko imena United Guitarists of Quarantine i napravili nešto nesvakidašnje.

Ideja je počela s inicijalnim videom na Facebooku kad je Mario Puhalović pozvao prijatelje da zasviraju na njegov bossa nova riff koji je odsvirao ležerno početkom karantene. Njegovom pozivu, među ostalim, odazvali su se i Tonći Toto Rubić, Ivan Pešo Kozina i Damir Malovan glazbenici iz Sinja i Trilja koji su se ovoj glazbenoj priči priključili sa svojim prijedlozima i idejama.

U ovu priču uključio se Josip Joco Vukoja svojom melodijom i ubacio drum lop, a na to je Ante Martinović dao prijedlog bass gitare i krenula je ozbiljna ‘svirka’.

Kako se gitaristi iz videa poznaju i privatno i preko Facebooka, a većina i posjeduje svoj studio počeli su slati svoje melodije i improvizacije, a na kraju je Josip Joco Vukoja sve isproducirao i smiksao, a video složio Ignjac Božić.

U ovom projektu su sudjelovali: Josip Joca Vukoja, Hamdija Salihbegović, Branimir Beneš, Tonči Toto Rubić, Darko Juričić, Ivan Pešo Kozina, Kristijan Đuranović, Damir Malovan, Jan Ivelić (drum solo), Ante Martinović (bass solo), Mario Puhalović, Ilija Utrobičić, Zoran Jukanović, Luka Biljak i Dado Rakić. Sve je izmiksao i video sklopio Ignjac Božić.

Preuzeto s ferata.hr

Video sadržaj

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.