#OstanimoOdgovorni

Trilj kreće u energetsku obnovu bivše upravne zgrade Cetinke

18.09.2020.
Trilj kreće u energetsku obnovu bivše upravne zgrade Cetinke

Gradonačelnika Trilja Ivana Šipića jučer, 17. rujna u svom uredu u Zagrebu primio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić.

Triljski gradonačelnik je s direktorom Fonda Kukićem razgovarao o projektima energetske obnove bivše upravne zgrade bivše tvornice Cetinka te izgradnji reciklažnog dvorišta na području Gospodarske zone Čaporice koji je prošao na natječaju Fonda.

Gradonačelnik je istaknuo kako se bivša upravna zgrada Cetinke neće rušiti nego će ostati kakva je, ali će je biti potrebno urediti, kako unutrašnjost tako i njene vanjske dijelove. S obzirom na to da se očekuje pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, počelo se s pripremom projekta energetske obnove zgrade s uvjerenjem da se ide dobrim putem.

Osim na natječaj za energetsku obnovu zgrade, Grad Trilj javit će se i na natječaj Fonda za projektiranje prostora oko zgrade iza koje su hale prekrivene azbestnim pločama.

S Fondom se želi isprojektirati cijeli taj prostor, a očekuje se i pomoć za uklanjanje i zbrinjavanje toga materijala.

U bivšu upravnu zgradu Cetinke, nakon njene sanacije i energetske obnove, planira se preseljenje triljske gradske uprave, ali i drugih institucija i sadržaja društvene namjene.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.