#OstaniDoma

Budi odgovoran prema sebi, svojoj obitelji i cijelom društvu!

Noć muzeja 2018. u Muzeju triljskog kraja

24.01.2018.
Noć muzeja 2018. u Muzeju triljskog kraja

U okviru Noći muzeja 2018., Muzej triljskog kraja pripremio je raznovrsan program za svoje posjetitelje, kako za one najmlađe – tako i za odrasle.

Program Noći muzeja 2018. počet će službenim otvorenjem manifestacije u 18:00 sati. U 19:00 sati počet će Dječja Noć muzeja, na kojoj će najmlađi posjetitelji odslušati predavanje “Sport u rimskom legijskom logoru Tiluriju: Gaj Laberije i lopta”, a u okviru kojeg će moći zaigrati neku od sportskih ili društvenih antičkih igara.

Predavanje “Ne osvajam ja planine, planine su osvojile mene” započet će u 20:00 sati, a održat će ga Nevenka Mladina Stettler, prva Hrvatica koja je osvojila najviši vrh Oceanije i Australije. Kroz fotografije i priče s planinarskih osvajanja najviših europskih, afričkih i australskih vrhova, posjetitelji će imati priliku upoznati se s osnovama planinarstva i aplinizma i saznati zašto su sve popularniji među današnjim sportovima.

Promotivnim DVD-om Muzeja triljskog kraja “Tragovi triljske baštine” posjetiteljima će se prikazati bogatstvo etnografske građe triljskog kraja.

Posjetitelji će moći razgledati stalni etnografski postav Muzeja triljskog kraja, stalnu arheološku izložbu “Tilurij – rimski vojni logor”, te izložbu arheoloških lokaliteta triljskog kraja pod zvjezdanim nebom “Pons Tiluri lit by the lights of past” Ivana Tomaša.

Muzejske publikacije i suveniri prodavat će se po promotivnim cijenama, a druženje će popratiti mirisi kuhanog vina i fritula.

Više info na linku:
nocmuzeja.hr/popis-muzeja/muzej-triljskog-kraja

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.