#OstaniDoma

Budi odgovoran prema sebi, svojoj obitelji i cijelom društvu!

Triljske mažoretkinje nastupale u Makedoniji

24.08.2018.
Triljske mažoretkinje nastupale u Makedoniji

Triljske mažoretkinje sudjelovale su od 17.-21.8.2018. na internacionalnom festivalu folklora u Ohridu – Makedonija. Festival se održava duži niz godina, a na njemu sudjeluju različiti izvođači iz mnogih država: Rusija, Poljska, Bugarska, Češka, Italija...

Pred prepunim tribinama Triljske mažoretkinje su nesumnjivo osvojile srca cjelokupne publike. Nastupale su dvije večeri te sa svoje četiri koreografije s ponosom su predstavile svoj grad Trilj i državu Hrvatsku. Bilo je i slobodnog vremena za razgledavati grad Ohrid u kojem su bile smještene te uživati u čarima Ohridskog jezera i raznim zanimljivostima. U glavnoj ulici u Ohridu susrele su se sa maturantima gimnazije Dinka Šimunovića iz Sinja te su svi zajedno zapjevali pjesmu “Moja domovina” ponosno i sa srcem. Vratile su se obogaćene znanjem o drugačijim kulturama i tradicijama te sa novim prijateljstvima i zanimljivim iskustvima.

Pri povratku iz Makedonije u albanskom glavnom gradu Tirani, posjetile su hrvatsko veleposlanstvo gdje su bile toplo primljene i počašćene te se ovim putem zahvaljuju. Triljske mažoretkinje također se zahvaljuju svim sponzorima na njihovim donacijama, gradu Trilju, roditeljima i svima ostalima koji ih podržavaju.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.