#OstaniDoma

Budi odgovoran prema sebi, svojoj obitelji i cijelom društvu!

Održana konferencija Gerontodomaćice kod starijih i nemoćnih osoba u Gradu Trilju

07.02.2019.
Održana konferencija Gerontodomaćice kod starijih i nemoćnih osoba u Gradu Trilju

U srijedu, 6. veljače 2019. godine, u Gradskom kinu Trilj održana je konferencija Gerontodomaćice kod starijih i nemoćnih osoba u sklopu projekta „Zaželi - žene triljskog kraja“.

Voditeljica projekta otvorila je konferenciju, nakon čega su stručne osobe predstavile osnovne karakteristike zanimanja gerontodomaćice. Stipe Efendić, predsjednik Centra za ruralni razvoj Sinj, partnera u projektu, dao je kratak osvrt na projekt, odnosno na obveze koje žene zaposlene kao gerontodomaćice u sklopu ovog projekta imaju prema svojim korisnicima. Na konferenciji su sudjelovale i Marija Krstić, Smiljana Delonga i Branka Marinović, žene koje već rade kao gerentodomaćice na projektu programa Zaželi - Ruke pomoći u Cetinskoj krajini i iznijele s svoja iskustva i dojmove o projektu te zajedno sa projektnim timom odgovarale na pitanja žena.

Projekt „Zaželi – žene triljskog kraja“ ukupne vrijednosti 4.770.751,00 kn financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europski socijalni fond financira 85% a RH 15%. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci - 25.09.2018.g. do 24.03.2021.g. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured u Splitu, Centar za socijalnu skrb Sinj i Centar za ruralni razvoj Sinj.

Kroz projekt će se na 24 mjeseca zaposliti 25 žena, pripadnica ranjivih skupina s najviše srednjoškolskim obrazovanjem koje su u evidenciji HZZ-a. Zaposlene žene će prvo proći program osposobljavanja za gerontodomaćice, nakon kojega će svojim radom i aktivnostima pružiti potporu i podršku za najmanje 100 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Trilja. Na taj način se nezaposlene žene aktiviraju na tržištu rada i povećavaju mogućnost zapošljavanja nakon provedbe projekta, dok starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju dobivaju potrebnu brigu i skrb. Kroz projekt je zaposlen i voditelj projekta te dva pomoćnika.

Konferencija Gerontodomaćice projekta Zaželi

Konferencija Gerontodomaćice projekta Zaželi

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.