Operativno izvješće DVD-a Trilj za 2021. godinu

U protekloj 2021. godini DVD Trilj je odradio 263 vatrogasne intervencije, kao i više sastanaka Upravnog odbora i Zapovjedništva s više od 50 odrađenih točaka na dnevnom redu. Vatrogasne intervencije u prvom tromjesečju pretežno su nastale zbog spaljivanja biljnog otpada i poljoprivrednih površina ostavljenih bez nadzora. Dolazilo je do većih šteta oštećenja elektroenergetskih vodova, voćnjaka, kao i prvenstveno opasnosti za ljude i njihova materijalna dobra.

Dodatna otežavajuća okolnost je bila da noći nije bilo mraza kao prijašnjih godina koji bi smanjio intenzitet požara, te uz to vremenske neprilike suše i brzog širenja požara otvorenog prostora ponekad je izazvalo dramatično stanje.

U smislu održavanja vježbi, DVD-u Trilj prvenstveno je bio cilj potaknuti vatrogasce da kroz ljetnu sezonu odrade u svakoj smjeni dvije vatrogasne vježbe po internom dogovoru te na dogovornoj bazi i skupne vatrogasne vježbe ili teoretsko predavanje s svim operativnim vatrogascima.

Skupne vježbe su bile rad s hidrauličkim i pneumatskim alatima na rabljenim vozilima kod postaje DVD Trilj, dobava vode na većim nadmorskim visinama, predavanje o požarima otvorenog prostora u prostorijama DVD-a kao i predavanje o opremi za zaštitu i spašavanje pri radu na visinama i dubinama.

Vatrogasci DVD Trilj su sudjelovali na vatrogasnoj vježbi na autocesti s vatrogascima HAC-a gdje su simulirano gasili požar i izvršavali spašavanje u tunelu Bisko. Također je održana i vježba u samoj hidroelektrani Đale na Bisku s njenim djelatnicama ( simulacija požara u zatvorenom prostoru kao i simulacija evakuacije). Plan je organizirati više skupnih vježbi kao i ponovo veću vatrogasnu vježbu s društvima iz okruženja te vježbe zajedno s Stožerom CZ i temeljnim operativnim snagama CZ Trilj, postrojbom opće namjene, policijom, hitnom pomoći, HGSS-om, HCK, itd…

  • 1437-Operativno-izvjesce-DVD-Trilj-za-2021 pdf (496kb) [ preuzmi ]

Grad Trilj

Grad Trilj ©2022 - Sva prava pridržana • Web by Fortitudo