Sutra s radom kreće Reciklažno dvorište Trilj

Sutra s radom kreće Reciklažno dvorište Trilj

Obavještavaju se stanovnici grada Trilja kako će od sutra, 10. siječnja 2024. godine biti otvoreno RECIKLAŽNO DVORIŠTE TRILJ na adresi Čaporice 148.
Reciklažno dvorište je ograđeni i nadzirani prostori namijenjen odvojenom prikupljanju, razvrstavanju i privremenom skladištenju manjih količina otpada iz kućanstva a njegova osnovna funkcija je doprinos u smanjivanju količine otpada u okolišu i njegovo recikliranje.
Pravo korištenja reciklažnih dvorišta imaju korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada uz uvjet da nemaju nepodmirenih dugovanja prema Društvu ČISTOĆA CETINSKE KRAJINE d.o.o.
Kako bi otpad imao mogućnost daljnjeg recikliranja najvažniji je prvi korak, odnosno odvajanje otpada već u samom kućanstvu jer je otpad samo kao odvojen prihvatljiv za zaprimanje u reciklažno dvorište i za daljnji postupak uspješnog recikliranja.
Vrste otpada koji možete besplatno odložiti u reciklažnom dvorištu su: otpadni papir, otpadni metal, otpadno staklo, otpadna plastika, otpadni tekstil, krupni (glomazni) otpad, jestiva ulja i masti, boje, deterdženti, lijekovi, električna i elektronička oprema, otpadni tiskarski toneri, otpadne gume, drvo, biorazgradivi otpad, problematični otpad iz kućanstva (ljepila, smole, otapala, kiseline, lužine, fotografske kemikalije, pesticidi, fluorescentne cijevi, otpadna ulja i masti), građevinski otpad iz kućanstva (u količini ne većoj od 200 kg u šest uzastopnih mjeseci).
U reciklažnom dvorištu Trilj zaprima se plastična, metalna i staklena ambalaža koja je u sustavu povratne naknade, a isplata naknade vrši se na licu mjesta.

Radno vrijeme:
PONEDJELJAK: 12:00 – 20:00
UTORAK – PETAK: 07:00 – 15:00
SUBOTOM, NEDJELJOM I PRAZNIKOM ZATVORENO!

OTPAD SE NE PREUZIMA OD GOSPODARSKIH SUBJEKATA.
Više informacija o radu reciklažnog dvorišta možete dobiti na telefonski broj 021/668-174.

Raspored odvoza reciklabilnog otpada

Previous Obavijest udrugama o dostavi izvještaja za 2023. godinu

Grad Trilj

Grad Trilj ©2022 - Sva prava pridržana • Web by Fortitudo